Wattimena verslaat Bunting tijdens de German Darts Grand Prix, Veenstra verlies en Van Duijvenbode geeft voorsprong weg PDC
PDC

Wattimena verslaat Bunting tijdens de German Darts Grand Prix, Veenstra verlies en Van Duijvenbode geeft voorsprong weg

Wattimena verslaat Bunting tijdens de German Darts Grand Prix, Veenstra verlies en Van Duijvenbode geeft voorsprong weg

Tijdens de middagsessie van de NEO.bet German Darts Grand Prix, waarin de eerste acht wedstrijden van de tweede ronde (laatste 32) werden gespeeld, wist Jermaine Wattimena de achtste finales te bereiken door met 6-2 te winnen. Richard Veenstra verloor nipt van Josh Rock nadat hij er in de elfde leg niet in slaagde voldoende scores te gooien. Dirk van Duijvenbode begon sterk tegen Nathan Aspinall met een 3-0 voorsprong, maar vond uiteindelijk zijn Waterloo in de tweede ronde.

Jermaine Wattimena heeft in München een indrukwekkende prestatie geleverd door als eerste Nederlander de achtste finales van de German Darts Grand Prix te bereiken. Hij verraste het publiek door Stephen Bunting in de tweede ronde te verslaan. De wedstrijd kende een cruciaal moment in de vierde leg, toen Bunting zes keer miste om gelijk te maken naar 2-2. Wattimena had eveneens moeite in deze leg, maar wist uiteindelijk zijn zesde breakkans te verzilveren. Hij bouwde zijn voorsprong uit met een 20-darter naar 4-2 en sloot de wedstrijd af met een 12-darter en een 76 finish, resulterend in een 6-2 overwinning.

Richard Veenstra was dicht bij plaatsing voor de laatste zestien van de German Darts Grand Prix, maar verloor met een krappe 6-5 van Josh Rock. Rock nam een vroege voorsprong met finishes van 91, 64, en 70 voor 3-1. Veenstra kwam sterk terug met een 14-darter en een 19-darter, waarmee hij de stand gelijktrok naar 3-3. Rock nam echter opnieuw de leiding met een break. De spanning bleef aanhouden toen Rock een 126 finish gooide voor 4-3, gevolgd door een 17-darter om nog een leg te pakken. Veenstra liet echter zijn veerkracht zien en maakte gelijk met een 11-darter naar 5-5. In de beslissende leg kon Veenstra de winst echter niet pakken, omdat onvoldoende scoorde. Rock verzilverde zijn kans en won met een 17-darter.

Dirk van Duijvenbode had een vliegende start met een 3-0 voorsprong, inclusief een 140-finish in 12 darts in de tweede leg. Aspinall maakte echter een comeback met een 98 finish voor de re-break in de zevende leg. Hij verzilverde zijn break met een 88-finish in 14 darts, waarmee het 4-4 werd en Van Duijvenbode zijn voordeel verloor. De Nederlander liet ook de negende leg glippen; Aspinall pakte de tweede break in 17 darts. Hoewel Aspinall een wedstrijdpijl miste vanaf 110, faalde Van Duijvenbode in zijn poging om via dubbel 19 tops te finishen, waarna Aspinall alsnog de match won met 6-4.

Middagsessie wedstrijden
Tweede ronde

Ross Smith 6-1 Brendan Dolan

Josh Rock 6-5 Richard Veenstra

Chris Dobey 6-4 Krzysztof Ratajski

Ryan Joyce 6-1 Ricardo Pietreczko

Jermaine Wattimena 6-2 Stephen Bunting

Ryan Searle 6-2 Steve Lennon

Rob Cross 6-2 Daryl Gurney

Nathan Aspinall 6-4 Dirk van Duijvenbode

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws