Gian van Veen wint in de eerste ronde van Baltic Sea Darts Open, Van den Bergh onderuit PDC
PDC

Gian van Veen wint in de eerste ronde van Baltic Sea Darts Open, Van den Bergh onderuit

Gian van Veen wint in de eerste ronde van Baltic Sea Darts Open, Van den Bergh onderuit

Tijdens de avondsessie van het Baltic Sea Darts Open heeft Gian van Veen indruk gemaakt door de tweede ronde te bereiken. In een spannende wedstrijd tegen de Duitser Kevin Troppmann wist de Nederlandse darter uiteindelijk de overhand te krijgen en te zegevieren.

Van Veen, afkomstig uit Gelderland, kwam sterk uit de startblokken en nam een 4-1 voorsprong. Troppmann vocht zich echter terug in de wedstrijd door de zesde leg te winnen en vervolgens een break te plaatsen met een indrukwekkende 12-darter en een finish van 127. Nadat de 24-jarige Duitser ook zijn eigen leg behield, was de stand gelijkgetrokken tot 4-4. Van Veen antwoordde sterk door 121 uit te gooien, ook in 12 darts, en besliste de wedstrijd met een krachtige 11-darter, waardoor hij de Duitser Troppmann in Kiel versloeg.

Tijdens het Baltic Sea Darts Open in Kiel heeft Dimitri van den Bergh het onderspit moeten delven tegen Daryl Gurney. De Noord-Ier nam direct de leiding door Van den Bergh te breaken in de openingsleg. Hoewel geen van beide spelers hun beste vorm liet zien op het podium, zorgde de wedstrijd toch voor enkele spannende momenten.

Van den Bergh, bijgenaamd 'The Dreammaker', wist in de vierde leg terug te slaan door Gurney, ook bekend als 'Super Chin', te breaken en zijn break te consolideren met een indrukwekkende finish van 112. Dit moment van Belgisch succes was echter van korte duur, aangezien Gurney snel zijn ritme hervond en drie opeenvolgende legs won. Met deze sterke serie verzekerde hij zich van de overwinning in het duel.

Later vanavond komen nog meer grote namen in actie, waaronder Raymond van Barneveld, Andy Baetens, Mike de Decker en Wessel Nijman, die allen zullen strijden om een plek in de volgende ronde.

De eerste wedstrijden vrijdagavond Baltic Sea Darts Open

Madars Razma (86.49) 6-5 Chris Dobey (91.04)

Kevin Troppmann (94.99) 4-6 Gian van Veen (95.1)

Daryl Gurney (88.3) 6-3 Dimitri Van den Bergh (87.77)

Raymond van Barneveld (99.33) 6-1 Daniel Larsson (95.18)

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws