Wattimena door in Grand Slam of Darts na winst op Gates PDC
PDC

Wattimena door in Grand Slam of Darts na winst op Gates

Wattimena door in Grand Slam of Darts na winst op Gates

Vandaag vielen de laatste beslissingen in de poules op de Grand Slam of Darts. Waar we al veel Nederlands succes zagen, met Van Duijvenbode, Van Barneveld en Noppert die hun groep al wonnen. Vandaag konden nog twee Nederlanders succes boeken. Jermaine Wattimena begon de avond tegen Leonard Gates, won dit duel en is door naar de volgende rond. Michael van Gerwen verloor van Smith maar is desondanks ook door naar de volgende ronde.

De volgende spelers zien we na vandaag terug in de knock-outfase: Aspinall, Soutar, Clayton, Wattimena, Van Gerwen, Rock, Humphries en Ross Smith

De wedstrijden van vanavond:
Gates - Wattimena 1-5
Clayton - Heta 2-5
Woodhouse - Rafferty 4-5
Van Gerwen - R. Smith 4-5
Soutar - Sherrock 5-2
Wright - Aspinall 2-5
Searle - S. Williams 3-5
Humphries - Rock 3-5

Jermaine Wattimena (88.35) 5-1 Leonard Gates (79.07)
Direct een break voor de Nederlander bracht hem op 1-0 voor maar deze break kon hij niet verzilveren ondanks tal van kansen op de dubbel. Maar van deze tegenslag wist Wattimena zich razendsnel te herstellen, hij kwam al snel met 4-1 voor. Dit was ook mede dankzij de missers van Gates. Door 108 uit te gooien besliste Wattimena de wedstrijd in zijn voordeel.

Jonny Clayton (85.61) 2-5 Damon Heta (93.25)
Heta begon aan de wedstrijd en het ging even met de darts mee totdat Heta zijn voorsprong kon uitbouwen naar 3-1. Maar deze break werd niet verzilverd waardoor het 3-2 werd. En toen regende het ineens breaks, Heta kwam weer met twee legs verschil voor en kwam dicht bij de winst. En deze winst kwam er voor Heta.

Luke Woodhouse (101.26) 4-5 Nathan Rafferty (96.51)
De eerste break was een fenomenale van Woodhouse, die met een 170-finish op voorsprong kwam in de partij. Deze finish werd gevolgd door een 112-finish van Woodhouse die daarmee met 3-1 voor kwam. Maar deze voorsprong verdween weer, toen Rafferty twee legs op rij pakte en 3-3 maakte. Hij kwam zelfs met 4-3 voor en was dus dicht bij de overwinning. Een sterke leg van Woodhouse bracht hem op 4-4 en dus kwam er een beslissende leg. Hierin was Rafferty de sterkste en pakte hij dus de winst.

Michael van Gerwen (104.80) 4-5 Ross Smith (107.92)
Smith kwam al snel met 2-0 voor tegen Van Gerwen teleurstelde in de openingsfase. Ook werd het 3-0 voor Smith, die goed omging met zijn gecreëerde kansen. Hierna kreeg ook Van Gerwen zijn eerste leg op het bord: 3-1. Op dat moment was Smith ruim 115 gemiddeld aan het gooien en Van Gerwen 109. Maar Van Gerwen knokte zich wel weer terug door 145 uit te gooien en de 3-2 te maken. Ook lukte het hem om 3-3 te maken en dus was het weer volledig gelijk getrokken. De comeback werd zelf compleet gemaakt toen Van Gerwen voor het eerst op voorsprong kwam met 4-3. Maar ook Smith kwam weer terug tot 4-4, dus kwam er een beslissende leg. Uiteindelijk wist Smith te winnen met 5-4. Toch eindigt Van Gerwen bovenaan in de groep.

Alan Soutar (89.79) 5-2 Fallon Sherrock (84.24)
Het ging deze wedstrijd erg gelijkop. De eerste break was van Soutar die daarmee voor kwam met 3-2. Deze break werd gevolgd door een 132-finish van de Schot. Sherrock kwam niet meer terug en Soutar wist het duel met 5-2 te winnen.

Nathan Aspinall (92.89) 5-2 Peter Wright (90.54)
Aspinall had de punten hard nodig om door te gaan in deze groep en dat was goed te zien dit duel. De Engelsman gooide en goede wedstrijd en kwam al snel op voorsprong. Deze voorsprong werd door Wright weer gelijk getrokken tot 2-2, maar vanuit deze stand liet Aspinall zich niet gek maken. Hij kwam weer met twee legs voor en was zo maar één leg verwijderd van een belangrijke overwinning. Deze laatste leg kwam er en dus mag ook Aspinall zich melden in de volgende ronde. Dit betekent zelfs dat Wright is uitgeschakeld op basis van legsaldo.

Ryan Searle (101.92) 3-5 Scott Williams (107.46)
Een uiterst sterke wedstrijd gooide Williams vandaag. Hij kwam steeds al op één leg voorsprong maar wist dit niet uit te bouwen. Pas vanaf de 3-3 wist Williams de wedstrijd écht naar zich toe te trekken en de winnen met 5-3.

Josh Rock (99.26) 5-3 Luke Humphries (99.31)
Ook in dit duel viel de beslissing snel na een 3-3 stand. Rock bleek de sterkste van de twee en won het duel met 5-3. Hiermee zijn beide heren door naar de volgende ronde.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws