Hartverwarmende beelden tonen dat Van Gerwen met reden terug het podium op liep PDC
PDC

Hartverwarmende beelden tonen dat Van Gerwen met reden terug het podium op liep

Hartverwarmende beelden tonen dat Van Gerwen met reden terug het podium op liep

Dit weekend wist Stephen Bunting zijn eerste PDC major te winnen door in de finale Michael van Gerwen te verslaan met 11-7.

De Nederlander toonde zich na afloop een sportieve verliezer door nog even terug het podium op te lopen toen hij het zoontje van The Bullet had gespot zoals te zien is op deze beelden.

Hartverwarmende beelden tonen dat Van Gerwen met reden terug het podium op liep

Het was 10 jaar geleden dat de Engelsman zijn laatste televisietoernooi toernooi won. Toen was het bij de BDO waar hij het wereldkampioenschap won door in de finale Alan Norris te verslaan met 7-4. Op weg naar die titel won Bunting toen ook van een Nederlander. Dat was Rick Hofstra die toen in de kwartfinale slechts twee legs kon afsnoepen van de kersverse winnaar van de Masters 2024.

Destijds was Toby Bunting pas 1,5 jaar oud en dus zal hij zich van die titel niets kunnen herinneren. Inmiddels is hij 11 jaar oud en kon hij mee het podium op om de titel met zijn vader te vieren. Net als Stephen Bunting toonde ook Toby zijn emoties en het terug het podium oplopen om ze samen te feliciteren werd door het Engels duo ook enorm gewaardeerd.

Dat Stephen Bunting een emotionele jongen is met een hart van goud zagen we eerder al op het PDC WK van 2015. Barney versloeg toen The Bullet maar ondanks de nederlaag stond de Engelsman met trots op het podium. Van Barneveld pakte de microfoon en sprak vol lof over Bunting waarbij de tranen in de ogen schoten.

Hij verklaarde dat hij het niet droog kon houden om zijn idool zo over hem te horen spreken. Als kind was Stephen Bunting namelijk altijd groot fan van Raymond van Barneveld en om dan om het wereldkampioenschap te staan tegen de Nederlander was voor hem een droom die uitkwam.

Een terugblik op de beelden van het emotioneel moment van destijds brengen we hieronder.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws