HDT: Noppert en De Decker naar finaledag terwijl Van Duijvenbode en Cross naar huis gestuurd worden PDC
PDC

HDT: Noppert en De Decker naar finaledag terwijl Van Duijvenbode en Cross naar huis gestuurd worden

HDT: Noppert en De Decker naar finaledag terwijl Van Duijvenbode en Cross naar huis gestuurd worden

De twaalfde en een na laatste Euro Tour van het seizoen 2023 gaat op deze zaterdagmiddag 23 september verder met de tweede ronde. In deze middagsessie zien we twee Nederlanders aan de oche verschijnen. Danny Noppert neemt het op tegen Anton Ostlund en Dirk van Duijvenbode speelt tegen Scott Williams. Daarnaast zien we ook nog een potentiële kraker tussen Joe Cullen en James Wade.

De wedstrijden van de middagsessie zijn hieronder terug te lezen.

Martin Schindler (100,17) 6-1 Sebastian Bialecki (83,00)
Na het houden van de eerste leg wist Schindler vervolgens meteen de break te plaatsen door te profiteren van meerdere missers op de dubbel van de jonge Pool. Met een 16-darter daaropvolgend verzilverde hij de break en kwam hij op 3-0. Ook in de vierde leg wist Bialecki de dubbel niet te gooien, waardoor Schindler via een 16-darter een dubbele break op voorsprong kwam. En omdat The Wall daarna zijn eigen leg, via dubbel 18, in 13 pijlen hield, lonkte een whitewash. Dat voorkwam Bialecki door een 68-finish te gooien. Maar niet veel later wist Schindler de partij te besluiten met nogmaals een 13-darter; 6-1.

Danny Noppert (97,63) 6-5 Anton Ostlund (86,57)
Ostlund begon de partij tegen de Nederlander en wist via dubbel 16 de leg ook te winnen. Noppert deed datzelfde niet veel later, maar dan op dubbel 20. Na het missen van een breakkans voor Noppert, ging ook de derde leg met de darts mee. Noppert maakte vervolgens vrij eenvoudig weer gelijk. Zo ging de partij steeds met de darts mee, in het nadeel van The Freeze. Op een 4-4 stand wist Noppert dan eindelijk de break te pakken, na een aantal missers van Ostlund. Maar in de 10e leg wist Ostlund toch weer terug te breaken, waardoor er een 11e leg aan te pas kwam. Door een break van Noppert wist hij de partij toch nog met 6-5 te winnen.

Ryan Searle (94,14) 4-6 Rowby-John Rodriguez (91,11)
Deze mogelijke kraker werd begonnen door Searle en wist ook de openingsleg te pakken. Rodriguez deed datzelfde niet veel later op dubbel 5, nadat Searle veel breakkansen had gemist. Met een 72-finish van Rodriguez kwam hij even later op een 2-2-tussenstand. In de vijfde leg pakte de Oostenrijker een belangrijke break, die hij met een 89-finish voor een 14-darter pakte. Die break verzilverde hij daarna met een 75-checkout-finish. Searle kwam daarna nog weer terug met een 62-finish, maar wist de break achterstand niet meer te achterhalen. Rodriguez kwam op matchpoint door een 74-finish en kon het daarna in de 10e leg zelf gaan afmaken. Dat deed hij uiteindelijk ook op dubbel 10.

Josh Rock (90,85) 1-6 Mike de Decker (94,73)
De jonge Noord-Ier mocht deze partij beginnen, maar werd direct gebroken omdat De Decker een 124-finish gooide. Die break verzilverde hij daarna met nog een 100+ finish van 114. Rock kon niet veel tegenstand bieden tegen dit niveau van De Decker, die in de derde leg een tweede break plaatste met de derde 15-darter oprij. In de vierde leg gooide De Decker 110 uit en zette Rock op een onverwachtse achterstand van maar liefst 4-0. Ook in deze partij lonkte een whitewash, want De Decker kwam ook nog 5-0 voor. In de zesde leg kwam Rock dan alsnog op het scorebord door een spectaculaire 127-finish. Maar in de zevende leg viel het doek al voor Rock, mede doordat hij zelf dubbels bleef missen. De Decker profiteerde via dubbel 20 en pakte de 6-1 overwinning.

Rob Cross (89,64) 3-6 Luke Woodhouse (97,52)
Met een 80-finish wist Cross de eerste leg te redden, nadat Woodhouse direct al breakkansen had gemist. Woodhouse wist na het langszij komen in de derde leg wel de break te pakken, doordat hij een 72-finish gooide. Die break verzilverde hij ook met een 64-finish. Cross hield zijn eigen vijfde leg wel via dubbel 18, maar kon de break niet wegpoetsen. Hij zag Woodhouse nogmaals 72 uitgooien voor de 4-2 stand, waarna Voltage met een 108-finish weer op een leg achterstand kwam. Op een 5-3 stand wist Woodhouse de partij meteen te besluiten door een 13-darter te gooien.

Dirk van Duijvenbode (96,74) 3-6 Scott Williams (92,12)
De Engelsman begon deze partij tegen de Nederlander en wist de eerste leg te houden door middel van een 14-darter. Omdat Van Duijvenbode daarna veel dubbels miste in zijn eigen leg, wist Williams te breaken met een 111-finish. Die break werd met een 62-finish verzilverd, waardoor de Nederlander met 3-0 achter kwam. Ondanks wederom missers op de dubbel wist The Titan wel op 3-1 te komen, maar zag Williams daarna wel weer uitlopen naar 4-1. Met een 64-finish in de zesde leg liet Van Duijvenbode het missen van dubbels achter hem. Vervolgens kwam Williams met een matige leg uiteindelijk wel op 5-2 en stond DvD met de rug tegen de muur. Hij schreef nog wel een leg bij, met een 11-darter. Maar, in de negende leg viel het doek toch voor Aubergenius, omdat Williams met een 86-finish profiteerde van de gemiste dubbels van DvD.

Damon Heta (96,97) 6-0 Nandor Major (80,40)
De Australiër mocht dit duel tegen de thuisspelende Hongaar beginnen. Met een 16-darter hield Heta de eerste leg, waarna hij meteen wist te breaken door dubbel 6 te gooien, nadat Major meerdere dubbels had gemist. Vervolgens verzilverde hij de break met een 65-finish. Major bleef dubbels missen, waardoor hij ook de vierde leg misliep. Door middel van een 15-darter kwam The Heat vervolgens op matchpoint, zonder nog een leg te verliezen. In de zesde leg maakte Heta er meteen een eind aan en gunde dus geen leg aan de Hongaar.

Joe Cullen (87,49) 6-4 James Wade (88,96)
The Machine begon de partij, maar door vele missers van beide spelers mocht Wade van gelukspreken dat hij de eigen leg wist te behouden. Ook Cullen gooide daarna een matige leg, maar hield de leg wel binnenboord. Ook de derde en vierde leg gingen met de darts mee, waarna The Rockstar in de vijfde leg een break wist te plaatsen. Dit deed hij nadat Wade vier pijlen op de dubbel had gemist. De break werd vervolgens verzilverd met een 110-finish. Wade hield daarna zijn eigen leg wel weer, in 12 darts, maar kon de break achterstand niet meer verhelpen. Op een 5-4 stand voor Cullen, wist de jongste van de twee Engelsmannen de partij te besluiten met een 89-finish.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws