Henderson en Boulton pakken winst en mogen naar Euro Tour PDC
PDC

Henderson en Boulton pakken winst en mogen naar Euro Tour

Henderson en Boulton pakken winst en mogen naar Euro Tour

De kwalificatietoernooien PDPA Associate Members is toegankelijk voor spelers die afgelopen januari op PDC Q-School speelden, maar geen PDC-tourkaart hebben. De spelers uit het gastland van de Euro Tour moeten de Host Nation Qualifiers spelen. Dit houdt in dat op de eerste 4 kwalificatietoernooien voor de PDPA Associate Members geen Duitsers mee mogen doen, terwijl voor het vijfde en laatste kwalificatietoernooi voor de PDPA Associate Members van dit weekend Oostenrijkers zijn uitgesloten van deelname.

Voor spelers uit het gastland zijn er immers de Host Nation Qualifiers zijn voor spelers uit het gastland, aangezien de eerste vier Euro Tours in Duitsland plaatsvinden zijn deze dus enkel toegankelijk voor spelers met de Duitse nationaliteit. PDC-tourkaarthouders zijn uitgesloten van deelname, aangezien voor hen het kwalificatietoernooi voor PDC-tourkaarthouders is. De winnaars mogen naar de Euro Tour.

Vandaag stond de PDC ET02 Associate Member Qualifier op het programma in Duitsland. Winnaars van dit toernooi mogen zich melden op de Euro Tour. Er waren een aantal Nederlanders die het goed deden op dit toernooi, maar helaas grepen zij allemaal naast de twee startbewijzen. Het waren twee Schotten die de halve finales wisten te winnen en zodoende op de eerste Euro Tour te bewonderen zullen zijn. De ervaren John Henderson won in de finale van Jack Main en de eveneens ervaren Andy Boulton won van Christian Kist.

Halve finales:
John Henderson - Jack Main 5-2
Andy Boulton - Christian Kist 5-4

Kwartfinales:
John Henderson - Moreno Blom 5-2
Jack Main - Stefan Bellmont 5-4
Christian Kist - Alexander Merkx 5-4
Andy Boulton - Jeroen Mioch 5-4

Achtste finales:
John Henderson - John Desreumaux 5-3
Moreno Blom - Michael Pausch 5-2
Stefan Bellmont - Jelle Klaasen 5-1
Jack Main - Gino Vos 5-4
Alexander Merkx - Mats Gies 5-3
Christian Kist - Paul Anderson 5-1
Jeroen Mioch - Jimmy van Schie 5-0
Andy Boulton - Sergio Krassen 5-3

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws