Het dartbord op het aanstaande PDC WK 2024 gaat een groene triple 20 krijgen PDC
PDC

Het dartbord op het aanstaande PDC WK 2024 gaat een groene triple 20 krijgen

Het dartbord op het aanstaande PDC WK 2024 gaat een groene triple 20 krijgen

Het klinkt als een slechte 1 april grap maar toch is het vandaag door de PDC als een officieel persbericht geplaatst.

Om de samenwerking tussen PaddyPower en de PDC wordt te benadrukken wordt de triple 20 op het aanstaande wereldkampioenschap groen gekleurd.

De Ierse bookmaker heeft vandaag het innovatief nieuw ogend dartbord onthuld voorafgaand aan het WK dat zal plaatsvinden van 15 december tot 3 januari.

De borden zijn geproduceerd door Winmau, de officiële leverancier van apparatuur van de PDC. Het is de volgende stap om de groene kleuren van het wedkantoor uit te dragen. Daarnaast zullen grote hoeveelheden Paddy Power-merchandise in de iconische groene kleuren van het merk worden uitgedeeld aan de 90.000 fans die het 16-daagse evenement bijwonen.

Een woordvoerder van Paddy Power is ervan overtuigd dat de nieuwe kleur het toernooi naar nog grotere hoogten zal stuwen:

"Er zit wetenschap achter de radicale verandering van de traditionele kleuren van het dartbord; onderzoek heeft aangetoond dat de kleur groen zich in het midden van ons visuele spectrum bevindt, terwijl rood en blauw aan beide uiteinden van de schaal zitten, waardoor ze moeilijker te zien zijn."

Hij vervolgt: "Dat betekent niet alleen dat groen de kleur is die we nauwkeuriger waarnemen, maar het bevordert ook verbeterde precisie en vermindert oogvermoeidheid. Ons doel is om de standaard van het allereerste Paddy Power World Darts Championship te helpen maken zoals je het nog nooit eerder hebt gezien. We hopen het niveau 1% te verhogen op deze wijze"

PDC Chief Executive Matthew Porter toe: "We hebben altijd gezegd als organisatie dat we willen bewegen en evolueren met de tijd."

Hij vervolgt: "Als na 30 jaar ons wereldkampioenschap op een traditioneel dartbord spelen, verandering betekent verbetering voor de standaard en kwaliteit van de sport, en het direct ten goede komt aan de gezondheid van spelers, dan hebben we de plicht om het te proberen."

Hij vervolgt: "We zagen 901 keer 180 tijdens het toernooi van vorig jaar en misschien breken we dit jaar voor het eerst ooit de 1.000 stuks. Het is geweldig om met Paddy Power samen te werken en we hopen dat de spelers net zo enthousiast zijn over deze verandering als wij."

Spelers die vandaag aanwezig zijn bij de lancering zullen hun eerste kans hebben om te oefenen op de nieuwe borden, waarbij de huidige wereldkampioen Michael Smith, voormalige winnaars Michael van Gerwen en Gerwyn Price en de "Queen of the Palace" Fallon Sherrock de nieuwe ontwerpen als eerste zullen zien.

De loting van het PDC WK 2024 zal maandagavond 27 november om 17:30 uur worden voltrokken en is live te volgen.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws