Jacques Nieuwlaat "terug naar tien spelers en Phil Taylor toevoegen" kan de entertainmentwaarde verhogen PDC
PDC

Jacques Nieuwlaat "terug naar tien spelers en Phil Taylor toevoegen" kan de entertainmentwaarde verhogen

Jacques Nieuwlaat "terug naar tien spelers en Phil Taylor toevoegen" kan de entertainmentwaarde verhogen

Damian Vlottes en Matthias De Vlieger van "Double Top" voerden een intrigerend gesprek met Viaplay-commentator en dartanalyst Jacques Nieuwlaat, waarin de structuur van de Premier League en mogelijke verbeteringen werden besproken. Het gespreksonderwerp was de huidige format van de dartcompetitie en hoe deze mogelijk verbeterd kan worden om zowel de kwaliteit van het spel te behouden als de entertainmentwaarde voor het publiek te verhogen.

Nieuwlaat suggereerde dat het misschien geen slecht idee zou zijn om terug te gaan naar een competitie met 10 spelers, waarbij de eerste helft van de competitie in deze samenstelling wordt gespeeld, waarna de onderste twee spelers afvallen. Voor de tweede helft van de competitie zou dan met de overgebleven acht spelers in het huidige format gespeeld worden, wat resulteert in één winnaar per avond. Deze aanpak zou de beste elementen van twee verschillende formats kunnen combineren.

Verder werd besproken dat het verhogen van het aantal spelers niet per se ten goede komt aan de kwaliteit van het spel, aangezien een te grote uitbreiding ervoor kan zorgen dat spelers die niet op het vereiste niveau presteren snel afvallen. Een interessante suggestie was het incidenteel introduceren van dartlegendes zoals Phil Taylor of Raymond van Barneveld in specifieke wedstrijden, waardoor het publiek de kans krijgt om deze iconen nog eens in actie te zien. Nieuwlaat noemt als optie een best of zeven te spelen tussen Phil Taylor en bijvoorbeeld Martin Adams tijdens een Premier league avond welke gehouden wordt bij Taylor in de buurt. Als het een korte wedstrijd is zal het publiek het leuk vinden naar 'lokale helden van weleer'.

De vergelijking met de Belgische voetbalcompetitie, waar een voorcompetitie plaatsvindt voordat de beste teams strijden in een afsluitende competitie, werd ook gemaakt om de voorgestelde wijzigingen te illustreren. Het gesprek benadrukte het belang van het vinden van een balans tussen het behouden van hoge spelkwaliteit en het bieden van vermakelijke en boeiende wedstrijden voor de fans.

Het is duidelijk dat de ideeën en suggesties die in dit gesprek naar voren kwamen, voortkomen uit een diepe betrokkenheid bij en passie voor de sport, evenals uit de wens om de dartcompetities te blijven ontwikkelen en verbeteren.

Bekijk of luister het interview hieronder.

Bron Double Top podcast.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws