Nederlandse SuperLeague hoofdklasse, Goudenregenbar voor de tweede keer landskampioen Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Nederlandse SuperLeague hoofdklasse, Goudenregenbar voor de tweede keer landskampioen

Nederlandse SuperLeague hoofdklasse, Goudenregenbar voor de tweede keer landskampioen

Het team van Goudenregenbar, onderdeel van de DSWN, is op zaterdag voor de tweede keer tot landskampioen van de Nederlandse Super League gekroond.

Drie speelronden voor het einde van het seizoen wist Goudenregenbar zich al op zaterdag te verzekeren van het kampioenschap in Nederland. In een confrontatie met Café de Dissel, de nummer twee van de nationale competitie uit Staphorst, sleepte het kampioensteam de winst in de wacht. Café de Dissel kon slechts één punt meenemen terug naar Staphorst, behaald door Martijn Dragt, die met 4-2 zijn singlepartij won. Dit punt bleek het enige lichtpuntje voor het team uit Overijssel.

Wesley Plaisier en Mareno Michels, beide spelend voor Goudenregenbar, versloegen hun tegenstanders Robert Hof en Richard Wagenaar in de singles met 4-0. Ook Danny van Trijp wist zijn single tegen Patrick Maat met 3-4 te winnen, waarna Martijn Dragt Berry van Peer versloeg.

In de koppelpartijen zetten Mareno Michels & Berry van Peer Goudenregenbar sterk op voorsprong door met 3-1 te winnen van Martijn Dragt en Robert Hof. Danny van Trijp en Wesley Plaisier vergrootten de voorsprong door met 3-0 te winnen van Patrick Maat en Richard Wagenaar. Later werden Danny van Trijp en Berry van Peer bij Goudenregenbar gewisseld voor respectievelijk Elvin Geerlof en Patrick van den Boogaard. Deze strategische zetten wierpen hun vruchten af, aangezien ook de laatste koppelpartijen in winst werden omgezet. De captainsgame, gewonnen door Antoine Feijen tegen Patrick van den Boogaard met 4-0, bezegelde de tweede landstitel voor de ploeg uit Den Haag.

Met een overtuigende 9-1 overwinning op Café de Dissel bevestigde Goudenregenbar hun dominantie. Eerder, in december 2022, eindigde een ontmoeting tussen beide teams nog in een gelijkspel, maar sindsdien heeft Café de Dissel niet meer kunnen winnen van de Hagenaren. In april 2023 won de Goudenregenbar ook met 9-1 waarna in het nieuwe seizoen de Goudenregenbar thuis met 6-4 en uit met 1-9 wist te winnen van de nummer twee.

Het kampioensteam van Goudenregenbar, bestaande uit Wesley Plaisier, Danny van Trijp, Berry van Peer, Mareno Michels, Damian Mol, Joey Ten Berge, Patrick van den Boogaard, Elvin Geerlof, Mitchell Schukkman en Schier Gouman, heeft zich met deze overwinning verzekerd van de hoofdklasse titels in 2023 en 2024.

We feliciteren het gehele team van Goudenregenbar van harte met deze fantastische prestatie!

Foto facebook Goudenregenbar.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws