James Wade krijgt de 19e deelname aan de World Matchplay dankzij Jonny Clayton PDC
PDC

James Wade krijgt de 19e deelname aan de World Matchplay dankzij Jonny Clayton

James Wade krijgt de 19e deelname aan de World Matchplay dankzij Jonny Clayton

Jonny Clayton heeft James Wade een grote dienst bewezen door Cameron Menzies te verslaan in de halve finale van Players Championship 14. Als Menzies het toernooi had gewonnen, zou hij The Machine, zoals Wade bekend staat, hebben ingehaald op de ranglijst.

Dankzij Clayton's overwinning mag de 41-jarige James Wade nu voor de 19e keer deelnemen aan de World Matchplay, een toernooi dat hij in 2007 wist te winnen. Door zijn prestaties op de ProTour afgelopen dinsdag en woensdag, wist de Engelsman Kevin Doets van de 16e plek te verdringen.

Kevin Doets zal dus niet deelnemen aan het zomerse WK in Blackpool. De Nederlanders die we wel in actie gaan zien, zijn Gian van Veen en Raymond van Barneveld, die zich via de ProTour Order of Merit hebben geplaatst, en Michael van Gerwen en Danny Noppert. Ook de Belg Dimitri van den Bergh zal deelnemen. The Dreammaker, zoals Van den Bergh wordt genoemd, won de World Matchplay in 2020, wat zijn eerste PDC major titel was.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws