Jeffrey Sparidaans ondanks verlies tijdens zijn debuut Euro-tour toch op de ere-lijst PDC
PDC

Jeffrey Sparidaans ondanks verlies tijdens zijn debuut Euro-tour toch op de ere-lijst

Jeffrey Sparidaans ondanks verlies tijdens zijn debuut Euro-tour toch op de ere-lijst

Jeffrey Sparidaans maakte zijn debuut op de Europese tour van de PDC. Naast de Nederlander speelde ook David Písek en Jani Laurila hun eerste Euro-tour. De Brabander gaat ondanks zijn verlies wel de boeken in, Sparidaans was namelijk de 500ste deelnemer aan een Euro-tour.

Tijdens zijn debuut wist de Nederlander met een 141-finish de break van Karel Sedlacek ongedaan te maken, de wedstrijd kwam tot een beslissende 11de leg die de debutant mocht beginnen. Sparidaans gooide in de belangrijkste leg een paar triples te weinig waardoor hij 96 over had terwijl zijn tegenstander Sedlacek de dubbel gooide.

Naast het feit dat hij de 500ste speler op de Euro-tour was is hij tevens de 65ste Nederlander die in actie is gekomen tijdens een PDC tour in Europa. @theredbit kwam tot de mooie erelijst van meest gespeelde Euro-tour toernooien door een Nederlander. Michael van Gerwen is de koning, MvG speelde 347 Euro-tour wedstrijden, de Brabander won 36 titels in de Europese tour. Jelle Klaasen staat op plek twee met 128 wedstrijden en Vincent van der Voort met 127 wedstrijden op nummer drie.

 

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws