Geert Nentjes overleeft de eerste ronde van het PDC Czech Darts Open PDC
PDC

Geert Nentjes overleeft de eerste ronde van het PDC Czech Darts Open

Geert Nentjes overleeft de eerste ronde van het PDC Czech Darts Open

De achtste Euro-tour is dit weekend in Tsjechië, voor het Gambrinus Czech Darts Open is er een prijzenpot van £175,000 te verdelen. Tijdens de openingssessie komen drie Nederlanders en twee Belgen in actie.

Geert Nentjes is de eerste Nederlander die tijdens het Czech Darts Open in actie gaat komen, Nentjes zal spelen tegen David Pisek. Naast Nentjes komen Jelle Klaasen aan het bord en Richard Veenstra. Klaasen speelt tegen the history maker Brendan Dolan en Veenstra tegen Dalibor Smolik. De Belg Mike De Decker gaat de middagsessie afsluiten tegen Ian White en Mario Vandenbogaerde moet Matt Campbell zien te verslaan.

Geert Nentjes liep tegen een 4-1 achterstand aan maar wist de rug te rechten en met een 12-darts 103-finish gevolgd door een 14-darter de achterstand weer goed te maken. 4-4 Pisek breekt echter terug waarna de Tsjech ook nog 4 matchdarts mist waardoor de Nederlander 74 kan finishen voor 5-5. Nentjes begint de beslissende leg waarbij beide niet hun beste spel laten zien en de Tsjech nog een wedstrijdpijl onbenut laat waardoor Nentjes de eerste ronde doorkomt.

Met een 13-darter weet Campbell een belangrijke break te forceren in de begin fase van het duel met Super Mario. Vandenbogaerde gooit een 15-darts 110-finish om terug te breaken in leg zes waardoor het 3-3 stond. Matt Campbell gooide vervolgens een 170-finish in 12 pijlen om de Belg opnieuw pijn te doen. In leg tien weet Vandenbogaerde toch terug te breaken met een leg in 13 pijlen waardoor er een beslissende elfde leg gespeeld word. Super Mario mag de elfde leg beginnen en weet deze ook te winnen waardoor na Nentjes ook Vandenbogaerde in Euro-tour acht blijft.

Het artikel gaat verder onder de tweet.

Eerste ronde
Martin Lukeman (85.89) 6-2 Patrik Kovacs (85.14)
Stefan Bellmont (88.12) 6-4 Rowby-John Rodriguez (82.63)
Geert Nentjes (83.19) 6-5 David Pisek (82.06)
Mario Vandenbogaerde (96.99) 6-5 Matt Campbell (97.69)

Voor de uitslagen en de verslagen van het tweede deel van de vrijdagmiddag kun je hier klikken.
Dylan Slevin v Filip Sebesta
Richard Veenstra v Dalibor Smolik
Jelle Klaasen v Brendan Dolan
Ian White v Mike De Decker

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws