Kampioen van 2024 UK Open: Titelverdediger Andrew Gilding wil wraak op Luke Littler PDC
PDC

Kampioen van 2024 UK Open: Titelverdediger Andrew Gilding wil wraak op Luke Littler

Kampioen van 2024 UK Open: Titelverdediger Andrew Gilding wil wraak op Luke Littler

Titelverdediger van de UK Open, Andrew Gilding, maakte indruk met een veerkrachtige overwinning van 10-7 op Josh Payne in de vierde ronde in Butlin's Minehead. Ondanks de druk bleef Gilding kalm, terugblikkend op zijn verrassing om de openingswedstrijd op het hoofdpodium van de avond te zijn en ook zijn verlangen naar revanche tegen Luke Littler in de volgende ronde uit te drukken.

Kampioen 'Goldfinger' keert terug naar Minehead

Bij zijn terugkeer naar Butlin's Minehead als regerend kampioen, toonde Andrew Gilding zijn meesterschap op het hoofdpodium met een uitstekende prestatie in de vierde ronde. Ondanks de druk om zijn titel te verdedigen, toonde Gilding opmerkelijke kalmte toen hij een zwaarbevochten overwinning van 10-7 behaalde op Josh Payne.

Na zijn overwinning bood Gilding inzichten in zijn mentaliteit, waarbij hij zijn zenuwen erkende te midden van de nieuwe ervaring van het verdedigen van een belangrijke titel. "Ik was behoorlijk nerveus. Het is een nieuwe ervaring voor mij," bekende Gilding. "Ik heb nog nooit een belangrijke titel of enig toernooi gewonnen en zeker niet verdedigd." Ondanks het gewicht van de verwachtingen bevestigde Gilding's prestatie op het hoofdpodium zijn status als geduchte concurrent in de dartswereld.

Niet gewend aan de schijnwerpers

De regerend kampioen van de UK Open bevond zich in een onverwachte positie toen hij het grote podium betrad voor de openingswedstrijd, ondanks het bezitten van de prestigieuze titel. In een openhartige uitdrukking van zijn gedachten gaf Gilding toe dat hij verrast was door de kans, waarbij hij hintte naar een gevoel van ongeloof dat hij, als relatief minder bekende speler, zo'n prominente plek zou krijgen.

Reflecterend hierop suggereren Gilding's opmerkingen een nederigheid en bescheidenheid die zijn status als de verdedigende kampioen tegenspreken. "Ik hou ervan om op het grote podium te komen. Ik krijg meestal niet de eerste wedstrijd op het grote podium," bekende Gilding, waarbij hij een gevoel van dankbaarheid en waardering voor de kans impliceerde, ondanks zijn aanvankelijke ongeloof.

Andrew 'Elite' Gilding

Ondanks de druk bleef hij optimistisch over zijn kansen, waarbij hij de zeldzaamheid van het verdedigen van de titel benadrukte. "Als ik de titel dit jaar verdedig, zal ik in een groep van slechts vier spelers zijn die dat eerder hebben gedaan. Als dat zou gebeuren, laat ik 'elite' op mijn shirt afdrukken," deelde Gilding mee.

Wraak op de tiener-superster

Vooruitkijkend met vastberadenheid en wilskracht, sprak Gilding zijn verlangen uit naar een rematch tegen Luke Littler, waarbij hij zijn wens tot revanche benadrukte. "Ik zou graag weer tegen Luke spelen. Breng Luke maar weer. Ik wil een nieuwe revanche," verklaarde Gilding met onwankelbaar vertrouwen.

Zijn enthousiasme om Littler opnieuw onder ogen te zien, onderstreept zijn bereidheid om uitdagingen frontaal aan te gaan en zijn weigering om terug te deinzen voor geduchte tegenstanders. Ondanks dat Littler hem vorig jaar uit het wereldkampioenschap heeft geslagen, straalt Gilding's vastberadenheid tot wraak door.

In afwachting van de mogelijkheid van een ander opwindend treffen op het dartspodium, weerspiegelt het enthousiasme van Gilding zijn competitieve geest en zijn onwrikbare toewijding om uit te blinken, ongeacht eerdere tegenslagen. Dit verlangen naar wraak tegen de 17-jarige wonderkind voegt een extra dimensie toe aan Gilding's reis, waarbij zijn veerkracht en zijn onvermoeibare streven naar succes in de dartswereld worden benadrukt.

Interview credit SportsBoom.com

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws