Klaasen en Henderson kwalificeren zich voor Austrian Darts Open PDC
PDC

Klaasen en Henderson kwalificeren zich voor Austrian Darts Open

Klaasen en Henderson kwalificeren zich voor Austrian Darts Open

Dit weekend staan er in het Duitse Hildesheim 5 kwalificatietoernooien voor PDPA Associate Members en 4 kwalificatietoernooien voor de Host Nation Qualifiers voor de eerste Euro Tours van het weekend. Op ieder kwalificatietoernooi ligt voor de beste twee spelers van het toernooi een startbewijs klaar.

De kwalificatietoernooien PDPA Associate Members is toegankelijk voor spelers die afgelopen januari op PDC Q-School speelden, maar geen PDC-tourkaart hebben. De spelers uit het gastland van de Euro Tour moeten de Host Nation Qualifiers spelen. Dit houdt in dat op de eerste 4 kwalificatietoernooien voor de PDPA Associate Members geen Duitsers mee mogen doen, terwijl voor het vijfde en laatste kwalificatietoernooi voor de PDPA Associate Members van dit weekend Oostenrijkers zijn uitgesloten van deelname.

Jelle Klaasen wist een plek voor het Austrian Darts Open, dat van 21 tot en met 23 april in Graz gespeeld wordt, te bemachtigen. Voor Jelle zal dit zijn eerste PDC European Tour van 2023 worden. The Cobra versloeg Andre Ritter, Kenny Neyens, Marcel Gerdon, Philip van Gasse, Martijn Dragt en Dennie Olde Kalter. Henderson wist zich voor de tweede keer voor een PDC European Tour te kwalificeren. Highlander mag immers ook meedoen aan het European Darts Open. Henderson zette onder andere Kevin Blomme, Gino Vos, Jimmy van Schie en Stefan Bellmont

Kwalificatietoernooien Euro Tour 5/Austrian Darts Open 21-23 april
Steiermarkhalle, Graz
PDPA Associate Member Qualifiers
Halve finale (winnaars kwalificeren zich)
Jelle Klaasen - Dennie Olde Kalter 5-4
John Henderson - Stefan Bellmont 5-3

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws