Koploper MVG gooide de laagste finish in Premier League 2019 PDC
PDC

Koploper MVG gooide de laagste finish in Premier League 2019

Koploper MVG gooide de laagste finish in Premier League 2019

Wederom wist Michael van Gerwen aan kop te eindigen van de groepsfase in de Premier League. Hierbij hielp Rob Cross de Nederlander door een misstap te maken in de laatste speelweek.

Wanneer we echter naar de statistieken kijken blijkt dat Van Gerwen qua hoogste finish ver onderdoet voor de concurrentie. Slechts 132 was zijn beste checkout dit jaar in de groepsfase van de Premier League en daarmee is hij de laagste van allemaal.

Zo wisten Gerwyn Price, Michael Smith en Raymond van Barneveld allemaal een 170-finish te gooien gevolgd door een 164-finish van Rob Cross, een 161-finish van James Wade en een 160-finish van Peter Wright.

Ook qua aantal 100+ finishes moet de Nederlander genoegen nemen met een gedeelde derde plaats (13 stuks). James Wade is hierbij de koploper met 16 stuks gevolgd door Rob Cross met 15 stuks.

In andere categorieën besloot Mighty Mike wel de koppositie. Uiteraard was zijn +40 legsaldo het beste maar daarnaast was hij ook de enige met een overall gemiddelde van boven de 100,00 (101,77) en scoorde hij het beste finishpercentage (49,1%).

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws