Tricole pakt ticket voor PDC WK via West-Europees kwalificatietoernooi PDC
PDC

Tricole pakt ticket voor PDC WK via West-Europees kwalificatietoernooi

Tricole pakt ticket voor PDC WK via West-Europees kwalificatietoernooi

Vandaag werd in Wunderland Kalkar het PDC WK kwalificatietoernooi voor West-Europeanen gespeeld. Veel Nederlanders doen hierbij een gooi als laatste kans voor een plek op het wereldkampioenschap. Er wordt gestreden om één ticket.

Het toernooi is open voor spelers uit de volgende landen: Andorra, België, Duitsland*, Frankrijk, Gibraltar, Italië, Luxemburg, Monaco, Nederland, Oostenrijk, Portugal, San Marino, Spanje, Zwitserland.

Deelnemers aan de PDC Europe Super League 2023 zijn uitgesloten van deelname alsmede ook spelers die in de top 64 van de PDC Order of Merit staan of spelers die minstens twee jaar een PDC-tourkaart hebben. Dit is de reden dat ook Martijn Kleermaker vandaag niet van de partij is.

Ondanks een grote hoeveelheid Nederlanders, ging het PDC WK ticket naar een Fransman. Er stonden immers 6 Nederlanders in de kwartfinale, maar Thibault Tricole kan de reis naar Alexandra Palace gaan boeken. Stefan Bellmont en Thibault Tricole waren de enige niet-Nederlanders. Voor de Zwitser Bellmont viel het doek in de halve finale tegen Wesley Plaisier. The French Touch bond achtereenvolgens Jelle Klaasen, Danny van Trijp en Wesley Plaisier aan de zegekar. Hierdoor wordt hij de eerste Fransman ooit op een PDC WK. Eerder op de dag was Tricole al te sterk voor de Belgische PDC-tourkaarthouders Brian Raman en Robbie Knops.

Voor de Lakeside is dit een volgende klap. Thibault Tricole, die als elfde geplaatst was, zal hierdoor immers niet naar Frimley Green af mogen reizen. Zijn plek zal ingenomen worden door de eerst volgende per 31 oktober op de ranglijst.

PDC WK West-Europees kwalificatietoernooi
Kwartfinale
Danny van Trijp
- Maik Kuivenhoven 6-3
Thibault Tricole - Jelle Klaasen 6-3
Wesley Plaisier - Danny Jansen 6-5
Stefan Bellmont - Mareno Michels 6-4

Halve finale
Thibault Tricole - Danny van Trijp 6-5
Wesley Plaisier - Stefan Bellmont 6-3

Finale
Thibault Tricole - Wesley Plaisier 7-4

Alle uitslagen zijn te vinden via deze link.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws