Belangrijke horde voor The Asp, Van Gerwen, Price en Van den Bergh winnen tijdens de laatste reguliere Premier League avond PDC
PDC

Belangrijke horde voor The Asp, Van Gerwen, Price en Van den Bergh winnen tijdens de laatste reguliere Premier League avond

Belangrijke horde voor The Asp, Van Gerwen, Price en Van den Bergh winnen tijdens de laatste reguliere Premier League avond

Tijdens de laatste speelronde is het erop of eronder voor Jonny Clayton en Nathan Aspinall. Beide strijden om de laatste plek voor de play-offs volgende week in Londen. The Asp en The Ferret spelen tegen elkaar, indien de Welshman wint is hij geplaatst voor de O2 en Aspinall moet vanavond de finale halen.

Avond 16 is de laatste reguliere Premier League avond en wordt gespeeld in het Schotse Aberdeen. Het eerste duel ging tussen de Schot Peter Wright en Gerwyn Price. Wright is met een buikvirus terug gekomen uit Tsjechië. In de derde leg wist Price de eerste break te forceren en deze met 13 pijlen te verzilveren waarmee hij 4-1 wist uit te lopen. Snakebite wist ook een 13-darts leg te gooien waarmee hij zijn eigen leg wist te behouden, de Welshman stond zijn leg ook niet af waarna Price 129 uitgooit voor een 6-2 overwinning op Wright.

Via een 13 en 14-darts leg weet The Asp met sterk spel op 2-0 te komen, een 110-finish brengt de Brit op 3-0. Ook de vierde en de vijfde leg gaan naar Aspinall. Pas in de zesde leg weet Jonny Clayton op het scorebord te komen met een 160-finish. Nathan Aspinall wist vervolgens met een 13-darter de wedstrijd in het slot te gooien en zicht te houden op een startbewijs voor de O2 volgende week.

De Belg Van den Bergh speelde een sterke wedstrijd tegen de wereldkampioen Smith. The Dreammaker kwam 4-0 voor tegen Bully Boy, Smith maakte 4-1, Van den Bergh mist de bull voor 5-1 waardoor de Engelsman 4-2 maakt. Dimitri van den Bergh gooit 132 uit in 12 pijlen voor 5-2. In leg acht mist de Belg zijn eerste wedstrijd pijl, Smith komt op 5-2 waarna in leg acht Van den Bergh nog eens twee matchdarts mist en Smith nog een leg weet te winnen. De tiende leg blijkt de laatste als Dimi in 14-pijlen de leg en daarmee de wedstrijd beslist.

De laatste kwartfinale ging tussen Hollywood en Mighty Mike, de Brabander kwam met onder meer een 11-darter zeer comfortabel op 5-0 voorsprong maar kreeg een blessure aan de schouder. De Nederlander mist zijn eerste twee wedstrijdpijlen in de zesde leg en Dobey maakt 5-1. De Engelsman weet ook 5-2 te maken waarna in leg acht aan beide kantsen de dubbel niet gevonden wordt. Uiteindelijk weet Dobey in 24 pijlen 5-3 te maken. Van Gerwen gooit met verbeten gezicht 74 uit voor een plek in de halve finale van de laatste reguliere speelavond.

Kwartfinale
Gerwyn Price (103.15) 6-2 Peter Wright (87.53)
Jonny Clayton (93.13) 1-6 Nathan Aspinall (103.09)
Michael Smith (95.07) 4-6 Dimitri Van den Bergh (100.25)
Michael van Gerwen (98.63) 6-3 Chris Dobey (92)

Halve finale
Het verslag van de halve- en finale is hier te vinden.
Gerwyn Price v Nathan Aspinall
Dimitri Van den Bergh v Michael van Gerwen

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws