Dimitri van den Bergh verslaat Price in de finale van de laatste reguliere Premier League avond PDC
PDC

Dimitri van den Bergh verslaat Price in de finale van de laatste reguliere Premier League avond

Dimitri van den Bergh verslaat Price in de finale van de laatste reguliere Premier League avond

In de P&J Live arena wordt de laatste reguliere speelavond gespeeld in het Schotse Aberdeen. Vanuit de kwartfinales van de Cazoo Premier League wisten Gerwyn Price, Nathan Aspinall, Dimitri van den Bergh en de 'geblesseerde' Michael van Gerwen te winnen om de halve finales te kunnen spelen.

De eerste halve finale was erg belangrijk voor Apsinall die van Price moest winnen om de play-offs ten kosten van Jonny Clayton te halen. Zowel Price als Aspinall breaken elkaar waarbij de Welshman 128 uitgooit en de vierde leg die hij begon wist te behouden waarmee hij zijn break verzilverd heeft. De vijfde leg die rommelig verliep bleef bij Aspinall die de leg was begonnen. (3-2) Vervolgens wisselen de Welshman en Engelsman legs uit en komt de stand op 4-3 nog in het voordeel van The Iceman. De man uit Wales gooit zijn derde maximale 180-score en komt op matchpoint 5-3. Ook de negende leg gaat naar de Welshman die in 15 pijlen de droom van Aspinall uit elkaar doet spatten. Door de overwinning van Price gaat Jonny Clayton naar de o2 Arena in Londen voor de Play-offs en zien we Aspinall niet meer terug.

De tweede halve finale tussen Dimitri van den Bergh en Michael van Gerwen is niet gespeeld omdat Van Gerwen tijdens het duel met Dobey een schouderblessure op liep en zich terug heeft getrokken uit de laatste speelavond in Aberdeen.

De finale ging tussen Van den Bergh en Price, in de eerste vier legs wisten beide mannen de tegenstander tweemaal te breaken waarbij de Belg een mooie 148-finish gooide. Door de vier breaks stond het 2-2 in Aberdeen. Ook de vijfde leg bleek een break te worden als Van den Bergh in 11-darts een 96-finish gooit en als eerste kans kreeg zijn leg te houden voor 2-4 maar mist waardoor Price kan breaken voor 3-3. Een bijzondere wedstrijd in de maak als ook de zevende leg een break wordt waardoor Van den Bergh op 3-4 komt. Het is The Dreammaker die na zeven legs de achtste leg weet te houden, in 13-pijlen komt Van den Bergh op 3-5. Vervolgens krijgt de Belg matchdarts omdat Price de leg niet uit krijgt, de Iceman uit Wales komt op 4-5 in 20-darts waarna Price in 12 pijlen Van den Bergh nog een keer breakt voor 5-5. Price heeft de beste kaarten in de beslissende leg maar mist drie pijlen op de buitenste ring waarna de Belg de wedstrijd in het slot gooit en de laatste reguliere speelavond van de Premier League wint.

Kwartfinale (Klik hier voor het artikel van de kwartfinale)
Gerwyn Price (103.15) 6-2 Peter Wright (87.53)
Jonny Clayton (93.13) 1-6 Nathan Aspinall (103.09)
Michael Smith (95.07) 4-6 Dimitri Van den Bergh (100.25)
Michael van Gerwen (98.63) 6-3 Chris Dobey (92)

Halve finale
Gerwyn Price (96.28) 6-3 Nathan Aspinall (88.88)
Dimitri Van den Bergh v Michael van Gerwen (MvG trekt zich door blessure terug in Aberdeen)

Finale
Gerwyn Price (93.13) 5-6 Dimitri Van den Bergh (99.25)

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws