Luke Littler blijkt een multitalent en verbaast iedereen met zijn voetbalskills PDC
PDC

Luke Littler blijkt een multitalent en verbaast iedereen met zijn voetbalskills

Luke Littler blijkt een multitalent en verbaast iedereen met zijn voetbalskills

Darters staan niet bekend om hun sportief lichaam en atletisch vermogen maar soms weten ze vriend en vijand te verbazen.

Dit geldt ook voor Luke Littler die deelnam aan een voetbalchallenge en daarbij over bizarre voetbalskills bleek te beschikken zoals te zien is op deze beelden.

Luke Littler blijkt een multitalent en verbaast iedereen met zijn voetbalskills
https://www.sportvideos.tv/video-luke-littler-turns-out-to-be-a-pro-in-darts-and-football/

Het feit dat hij een dartsoverwinning viert met een broodje kebab betekent dus niet automatisch dat je kansloos bent op het voetbalveld. Toch verwachten we niet dat er snel een carrière switch in zit voor de 17-jarige want sinds het behalen van de PDC WK finale als debutant gaat het hem voor de wind in de professionele dartswereld.

Hij heeft zich inmiddels al opgewerkt naar de nummer 27 van de wereld en heeft 291.000 pond achter zijn naam staan. Dit is nog los van de toernooien waar hij prijzengeld pakt die niet voor de PDC Order of Merit meetellen.

Met zijn pas 17 jaar oud laat hij een nieuwe wind waaien in de top van het darten waarbij FiFa-pakketjes worden geopend bij de opkomst en waar jeugdspelers massaal weer de pijlen oppakken om een poging te wagen de nieuwe Littler te worden.

Hij is overigens niet de eerste dartspeler die ook met de voetbal aan de gang ging voor het oog van de camera. Gerwyn Price ging een vergelijkbare uitdaging aan met de Crossbas Challenge en ook hem ging dit uitstekend af. Nu staat The Iceman wel bekend als een sportief figuur die een geschiedenis heeft als rugbyspeler. Een carrière die hij wel graag nog nieuw leven zou inblazen.

Ook Michael van Gerwen nam ooit de bal ter voet voor een Duits televisieprogramma. Het feit dat hij vroeger ging darten omdat het op het voetbalveld niks werd beloofde niet veel goeds en dat werd dan ook waargemaakt voor het oog van de camera.

Maar wat te denken van Raymond van Barneveld die met andere Premier League spelers het spelletje kontje trap spelen en hierbij James Wade vol op zijn achterste raakt.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws