Luke Littler wint de Premier League na winst op Humphries en is jongste major-winnaar ooit PDC
PDC

Luke Littler wint de Premier League na winst op Humphries en is jongste major-winnaar ooit

Luke Littler wint de Premier League na winst op Humphries en is jongste major-winnaar ooit

Vanavond in de O2 Arena in London werd de Premier League kampioen van 2024 gekroond. Na zestien speeldagen zijn nog twee spelers over: wereldkampioen Luke Humphries en 17-jarige dartsensatie Luke Litler.

Daarmee zagen we dus een herhaling van de WK-finale in de finale van de Premier League. Littler won eerder eenvoudig met 10-5 van Michael Smith waarna Humphries met 10-5 de regerend kampioen Michael van Gerwen naar huis stuurde.

Die herhaling van de finale kende echter een andere einduitslag. Het was Littler die alweer zijn vierde negendarter van het jaar gooide en uiteindelijk een 11-7 overwinning pakte. Daarmee kroonde de 17-jarige Luke Littler zich als jongste major winnaar ooit tot Premier League winnaar. Hij is enkele maanden jonger dan Michael van Gerwen toen hij de World Masters won.

Luke Littler (105.60) 11-7 Luke Humphries (102.47)
In tegenstelling tot de halve finales begon de finale wel spannend. Via een 116-finish sloot Humphries aan tot 4-4. We pauzeerden met een stand van 5-5. In leg 11 kwam Littler vervolgens perfect uit de startblokken en gooide een negendarter. Daarmee was de toon gezet want Littler stoomde na een 12-darter door tot een 8-5 voorsprong. Vervolgens werden de legs gehouden tot 10-7. Daarna was het Luke Littler die de 11-7 overwinning pakte en op zijn debuut de Premier League won.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws