Michael van Gerwen blikt vooruit op Premier League Play-Offs in Londen PDC
PDC

Michael van Gerwen blikt vooruit op Premier League Play-Offs in Londen

Michael van Gerwen blikt vooruit op Premier League Play-Offs in Londen

Donderdagavond zal de BetMGM Premier League van 2024 zijn hoogtepunt bereiken met de Play-Offs in Londen, waar de laatste vier spelers strijden om de hoofdprijs van £275.000 in The O2. Voor Michael van Gerwen is dit een cruciaal moment in zijn carrière, aangezien hij op jacht is naar een recordverlengende achtste Premier League-titel.

Na 16 spannende avonden in de league-fase, zal het grootste dartsevenement voor een recordaantal van meer dan 13.500 fans in de hoofdstad plaatsvinden op 23 mei. Van Gerwen, regerend kampioen, heeft zijn zinnen gezet op een nieuwe overwinning, ondanks de sterke concurrentie van wereldkampioen Luke Humphries, tienersensatie Luke Littler en 2023 wereldkampioen Michael Smith.

Ervaring en Vertrouwen

Van Gerwen, die avondoverwinningen behaalde in Berlijn, Glasgow, Newcastle en Birmingham, benadrukt het belang van zijn ervaring in dit toernooi. "Ik heb zoveel geweldige dagen gehad op deze locatie, dus ik hoop dat ik er morgen nog een aan kan toevoegen," verklaarde hij. "Ik heb veel ervaring in dit toernooi en vooral op dit podium. Natuurlijk kan dat helpen, maar je moet nog steeds alles doen wat je kunt om te presteren als het ertoe doet."

De Nederlandse dartlegende voelt zich comfortabel na een seizoen vol ups en downs en gelooft dat hij op het juiste moment zijn topniveau kan bereiken. "Er zijn ups en downs geweest, maar na de laatste paar weken voel ik me comfortabel, en ik denk eerlijk gezegd dat er morgen meer in het vat zit."

Uitdagingen en Concurrentie

Van Gerwen staat voor een zware test tegen wereldkampioen Humphries, die een indrukwekkende tweede plaats behaalde met vier avondoverwinningen. Ondanks dat Humphries een sterke tegenstander is, blijft Van Gerwen zelfverzekerd. "Luke heeft de laatste maanden de beste darts van zijn leven gespeeld," gaf de drievoudig wereldkampioen toe. "Wat hij de afgelopen zes maanden heeft gedaan is fantastisch. Hij speelt vrij, hij speelt met veel vertrouwen, maar dat zal niet eeuwig duren, en ik wil de man zijn die hem stopt!"

Van Gerwen, de enige Play-Off deelnemer die de Premier League-titel al heeft gewonnen, herinnert zich zijn succes van vorig jaar en put daar kracht uit. "Ik was vorig jaar geen favoriet na het behalen van een derde plaats op de ranking, en ik won de titel, dus ik ga precies hetzelfde doen dit jaar!"

De Weg naar de Finale

In de halve finales zal Van Gerwen het opnemen tegen Luke Humphries, terwijl de andere halve finale gaat tussen Luke Littler en Michael Smith. Voor Van Gerwen is het behalen van de finale slechts een stap op weg naar zijn ultieme doel: de trofee opnieuw in de lucht steken en geschiedenis schrijven met een achtste titel.

2024 BetMGM Premier League

Play-Offs, London, The O2

Halve Finales

Luke Littler v Michael Smith

Luke Humphries v Michael van Gerwen

Finale

Littler/Smith v Humphries/Van Gerwen

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws