Martijn Dragt en Jeroen Mioch kwalificeren zich voor eerste Euro Tour PDC
PDC

Martijn Dragt en Jeroen Mioch kwalificeren zich voor eerste Euro Tour

Martijn Dragt en Jeroen Mioch kwalificeren zich voor eerste Euro Tour

Dit weekend staan er in het Duitse Hildesheim 5 kwalificatietoernooien voor PDPA Associate Members en 4 kwalificatietoernooien voor de Host Nation Qualifiers voor de eerste Euro Tours van het weekend. Op ieder kwalificatietoernooi ligt voor de beste twee spelers van het toernooi een startbewijs klaar.

De kwalificatietoernooien PDPA Associate Members is toegankelijk voor spelers die afgelopen januari op PDC Q-School speelden, maar geen PDC-tourkaart hebben. De spelers uit het gastland van de Euro Tour moeten de Host Nation Qualifiers spelen. Dit houdt in dat op de eerste 4 kwalificatietoernooien voor de PDPA Associate Members geen Duitsers mee mogen doen, terwijl voor het vijfde en laatste kwalificatietoernooi voor de PDPA Associate Members van dit weekend Oostenrijkers zijn uitgesloten van deelname.

Voor spelers uit het gastland zijn er immers de Host Nation Qualifiers zijn voor spelers uit het gastland, aangezien de eerste vier Euro Tours in Duitsland plaatsvinden zijn deze dus enkel toegankelijk voor spelers met de Duitse nationaliteit. PDC-tourkaarthouders zijn uitgesloten van deelname, aangezien voor hen het kwalificatietoernooi voor PDC-tourkaarthouders is.

Martijn Dragt en Jeroen Mioch kunnen hun tickets naar Kiel gaan boeken. Daar vindt immers vanaf 24 tot en met 26 februari de Baltic Sea Darts Open plaats, waarvoor ze zich hebben weten te kwalificeren. Martijn won van Gilbert van der Meijden, Wim Dierckx, de voormalige Griekse PDC-tourkaarthouder John Michael, Christian Kist en Jelle Klaasen. Jeroen was onder andere Eros Odent, Berry van Peer, Patrick van den Boogaard en uiteindelijk voormalig PDC-tourkaarthouder Andy Boulton de baas.

Niko Springer, die afgelopen PDC Q-School de eerste dag tot de kwartfinale reikte, maar besloot niet mee te doen aan de Final Stage, en Lukas Wenig, die vorig jaar een van de betere spelers was op de PDC Challenge Tour maar er niet in slaagde een PDC-tourkaart te bemachtigen mogen ook deelnemen aan de eerste Euro Tour van 2023.

Huidig deelnemersveld Baltic Sea Darts Open/Euro Tour 1 24-26 februari 2023
Wunderino Arena, Kiel
PDPA Associate Member Qualifiers
Halve finale (winnaars kwalificeren zich)
Martijn Dragt - Jelle Klaasen 5-4
Jeroen Mioch - Andy Boulton 5-3

Host Nation Qualifiers
Halve finale (winnaars kwalificeren zich)
Niko Springer - Pascal Wirotius 5-3
Lukas Wenig - Nico Kurz 5-4

Daarnaast hebben de 16 spelers die het hoogst staan op de PDC Pro Tour Order of Merit al een plekje in de tweede ronde bemachtigd. De twee spelers uit het gastland, in dit geval Duitsland, die het hoogst op de PDC Pro Tour Order of Merit maar buiten de top 16 staan, hebben ook een plekje bemachtigd, maar zullen gewoon in de eerste ronde moeten beginnen.

1. Luke Humphries
2. Michael van Gerwen
3. Damon Heta
4. Rob Cross
5. Peter Wright
6. Dave Chisnall
7. Nathan Aspinall
8. Michael Smith
9. Dirk van Duijvenbode
10. Joe Cullen
11. Gerwyn Price
12. Danny Noppert
13. Ryan Searle
14. Martin Schindler
15. Jonny Clayton
16. Dimitri Van den Bergh

Top 2 niet gekwalificeerde spelers uit het gastland
1. Gabriel Clemens
2. Florian Hempel

De overige plekken worden opgevuld door de 24 beste spelers van het kwalificatietoernooi voor PDC-tourkaarthouders en de winnaars van het kwalificatietoernooi voor Oost-Europeanen, dat zaterdag gespeeld wordt, en van het kwalificatietoernooi voor spelers uit Scandinavië en de Baltische Staten, dat volgend weekend gespeeld worden.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws