Van Gerwen net als de kampioen van 2022 Humphries onderuit tijdens de L8 van het Gambrinus Czech Darts Open PDC
PDC

Van Gerwen net als de kampioen van 2022 Humphries onderuit tijdens de L8 van het Gambrinus Czech Darts Open

Van Gerwen net als de kampioen van 2022 Humphries onderuit tijdens de L8 van het Gambrinus Czech Darts Open

In Praag is Michael van Gerwen er niet in geslaagd zijn 37ste Euro-tour titel te pakken. Tijdens het Gambrinus Czech Darts Open was Rob Cross in de kwartfinale de betere. Ook de titel verdediger Luke Humphries ligt eruit net als Jonny Clayton en Nathan Aspinall.

Met een 14-darter wist de Nederlander Voltage te breaken, Cross sloeg meteen terug met een 113-finish. Vervolgens breaken beide elkaar en weet de Engelsman in leg negen 91 uit te gooien in 12 pijlen om 5-4 voor te komen. Van Gerwen krijgt in de tiende leg nog een pijl op dubbel 16 maar hij mist waardoor Cross de wedstrijd beslist en in de halve finale van het Czech Darts Open staat.

In de tweede kwartfinale gaat de wedstrijd gelijk op tot in de negende leg The Asp weet te breaken, Aspinall gooit een 11-darts leg waarna Chizzy meteen terug weet te breaken met een 120-finish waarna Chisnall mag beginnen aan de beslissende leg en deze in 13 pijlen afmaakt voor een plek in de halve finale.

Jonny Clayton wist in zijn kwartfinale duel in leg drie met een 11-darter te breaken, Heta brak meteen terug waarna de legs verder met de darts mee gingen. Heta mocht de elfde leg beginnen maar mist zes wedstrijdpijlen, omdat de Welshman ook twee pijlen voor de winst mist komt Heta er mee weg en plaatst zich voor de halve finale in Praag.

Tijdens de laatste kwartfinale gingen de eerste zeven legs met de darts mee, Peter Wright gooide de zevende leg uit in 12-darts met een 156-finish. Met een 14-darter weet Snakebite als eerste te breaken en op matchpoint te komen. Wright staat na 9 darts op een finish en gooit zich via dubbel vijf naar de halve finale.

Kwartfinale
Rob Cross (94.91) 6-4 Michael van Gerwen (91.28)
Nathan Aspinall (98.96) 5-6 Dave Chisnall (101.51)
Jonny Clayton (94.99) 5-6 Damon Heta (92.91)
Peter Wright (97.8) 6-3 Luke Humphries (93.93)

Halve finale (De uitslagen en verslagen van de halve- en finale via deze link)
Rob Cross v Dave Chisnall
Damon Heta v Peter Wright

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws