Michael van Gerwen moet opnieuw de PDC World Cup of Darts in Frankfurt laten schieten PDC
PDC

Michael van Gerwen moet opnieuw de PDC World Cup of Darts in Frankfurt laten schieten

Michael van Gerwen moet opnieuw de PDC World Cup of Darts in Frankfurt laten schieten

Michael van Gerwen onderging maandag een geplande tandheelkundige operatie en is onvoldoende hersteld om de World Cup te spelen. De Brabander heeft zich moeten terugtrekken en wordt vervangen door Dirk van Duijvenbode.

Vorig jaar moest Van Gerwen door een polsoperatie de World Cup of Darts missen. Doordat Van Gerwen de World Cup of Darts mist is Nederland gezakt van het tweede naar de derde geplaatste land. Wales met Price en Clayton schuiven een plekje op naar plek twee.

Dirk van Duijvenbode was al eerder ingeseind dat hij mogelijk moest invallen voor Mighty Mike, het kwam voor de Westlander niet helemaal als verassing. Van Duijvenbode is trots te mogen spelen voor oranje maar was wel liever zelf geplaatst dan deze vervangende rol in de tandem met Danny Noppert.

Van Gerwen wist de World Cup of Darts driemaal (2014, 2017 en 2018) te winnen, telkens samen met Raymond van Barneveld. De Hagenaar won samen met Co Stompé in 2010 ook de eerste editie van het PDC landentoernooi.

De Fries die samen met Van Duijvenbode de Oranje tandem vormt staat momenteel zevende op de order of merit en Dirk van Duijvenbode bezet de elfde plek. MvG staat op de derde plek van de PDC Order of Merit waardoor dit drietal momenteel de hoogst geplaatste PDC spelers voor Nederland zijn.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws