Michael van Gerwen ook dominant in beslissende leg op Euro Tour PDC
PDC

Michael van Gerwen ook dominant in beslissende leg op Euro Tour

Michael van Gerwen ook dominant in beslissende leg op Euro Tour

Michael van Gerwen domineert op onder meer de European Tour. De prestaties van de nummer één van de wereld zijn indrukwekkend met de meeste titels op de European Tour (hij won zondag zijn 29ste, 23 meer dan elke andere speler) en met een unieke perfecte leg die hij produceerde alvorens hij de European Darts Open titel pakte. Verder heeft de Brabander de meeste 180-ers laten noteren op de European Tour en heeft hij tot nu toe het één na hoogste gemiddelde gegooid op deze Tour.

Ook in beslissende legs is Michael van Gerwen superieur op de European Tour. Christopher Kempf, statistisch analist van de PDC, verzamelde gegevens over de laatste 20 wedstrijden waarin het tot een beslissende leg kwam.

Vijf van Van Gerwen's 29 European Tour titels werden via een beslissende leg gewonnen. Slechts één keer moest Mighty Mike zijn meerdere erkennen in zijn tegenstander. De Nederlander won de meeste beslissende legs op de Euro Tour via een break. Dyson Parody, Peter Wright, Daryl Gurney en Gerwyn Price misten wedstrijdpijlen om Van Gerwen via de betreffende laatste leg te verslaan.

Indien de groene machine door een opponent in een hoekje wordt gedreven in een beslissende leg, zet hij zijn bekende turbo aan.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws