Michael van Gerwen schrijft met 9-darter in eigen land geschiedenis PDC
PDC

Michael van Gerwen schrijft met 9-darter in eigen land geschiedenis

Michael van Gerwen schrijft met 9-darter in eigen land geschiedenis

In de halve finale van de World Series of Darts Finals in de AFAS Live te Amsterdam gooit Michael van Gerwen een 9-darter. Luke Humphries werd hierdoor op een 2-0 achterstand gezet. Michael begon de leg met triple 20 en tweemaal triple 19 om via een 180-er 147 over te laten. Mighty Mike klaarde de klus via triple 20, triple 17 en dubbel 18.

Dit was de eerste 9-darter ooit op de World Series of Darts Finals. Het was de negende 9-darter voor de Brabander op TV. Deze viel bijna een jaar na zijn laatste 9-darter, tevens op TV. Op de Players Championship Finals van 2022 was het immers ook raak voor de groene sloopkogel. De een na laatste 9-darter, toevallig of niet ook op TV, dateert van 3,5 jaar geleden. Op het UK Open 2020 bereikte Michael immers ook perfectie tegen Daryl Gurney. Michael's eerste van, in totaal 26, geregistreerde 9-darters werd gegooid op de Masters of Darts 2007 tegen niemand minder dan Raymond van Barneveld.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws