Van Gerwen ligt eruit, Danny Noppert verslaat De Decker voor een plekje bij de L4 in Kiel PDC
PDC

Van Gerwen ligt eruit, Danny Noppert verslaat De Decker voor een plekje bij de L4 in Kiel

Van Gerwen ligt eruit, Danny Noppert verslaat De Decker voor een plekje bij de L4 in Kiel

In het Noord-Duitse Kiel nadert tijdens de zondagavond van de Euro-tour het Baltic Sea Darts Open zijn spannende ontknoping. De avond startte veelbelovend met twee Nederlanders en één Belg in de kwartfinales. Alleen Noppert die niet sterk was op de finish weet te overleven en is door naar de halve finale in Kiel.

Ondanks een spectaculaire 167-finish kon Michael van Gerwen niet winnen van wereldkampioen Luke 'Cool Hand' Humphries. Van Gerwen nam nog wel de leiding met een break in de vijfde leg, waarmee hij 3-2 voor kwam te staan. Echter, Humphries domineerde daarna door vier legs achter elkaar te winnen. Cruciale gemiste dubbels door Van Gerwen in de achtste leg en de daaropvolgende snelle legs van Humphries - een 13- en een 12-darter - beslisten de wedstrijd in het voordeel van de Engelsman.

In een spannende derby der Lage Landen tussen Danny Noppert en Mike de Decker, miste Noppert twee cruciale pijlen om zijn eigen leg te behouden. De Decker profiteerde hier direct van door 125 uit te gooien, waardoor hij Noppert brak en 2-0 voorkwam. In de derde leg kwam Noppert goed weg nadat hij opnieuw kansen miste en De Decker, bijgenaamd 'The Real Deal', 80 niet uitgooide op tops. Noppert verkleinde de achterstand naar 1-2 en brak terug met een 15-darter, waardoor de stand gelijk werd op 2-2. Beide spelers hielden vervolgens hun eigen legs met 15 darts voor Noppert en 13 darts voor De Decker, wat de score naar 3-3 bracht. Noppert gooide een indrukwekkende 118-finish in zijn eigen leg en pakte de leiding met een 12-darter 136-finish, waardoor hij 5-3 voor kwam. Toen 'The Freeze' uit Joure twee wedstrijdpijlen miste, brak De Decker terug met een 90-finish om in de wedstrijd te blijven. In de tiende leg miste Noppert opnieuw drie pijlen op tops, maar hij had het geluk dat De Decker niet afmaakte. Hierdoor ging Noppert door naar de halve finale.

Ritchie Edhouse wist 5-3 voor te komen, doordat hij Voltage in leg drie wist te breaken. Edhouse miste een matchdart en gaf de overwinning uit handen aan Rob Cross die nog in de race is om zijn tweede Europese finale te gaan spelen. In de laatste kwartfinale wist Ryan Searle Razmatazz uit Letland te breaken met een 124-finish. Madars Razma slaat direct met een 12-darter terug, de Letlander gooit 91 uit voor de rebreak. Met een 13-darter lukt het Razma nog een keer te breaken waarna hij zich plaatst voor de halve finale met een mooie 116-finish.

Kwartfinale

Luke Humphries (101.34) 6-3 Michael van Gerwen (92.3)

Danny Noppert (96.75) 6-4 Mike De Decker (91.38)

Ritchie Edhouse (90.98) 5-6 Rob Cross (97.61)

Ryan Searle (88.86) 3-6 Madars Razma (95.3)

Halve finale (voor het artikel halve- en finale klik hier)

Luke Humphries v Danny Noppert

Rob Cross v Madars Razma

Finale

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws