Danny Noppert uitgeschakeld tijdens de Baltic Sea Darts Open, Rob Cross wint de titel PDC
PDC

Danny Noppert uitgeschakeld tijdens de Baltic Sea Darts Open, Rob Cross wint de titel

Danny Noppert uitgeschakeld tijdens de Baltic Sea Darts Open, Rob Cross wint de titel

Luke Humphries heeft tijdens het Baltic Sea Darts Open opnieuw zijn klasse getoond door zich te plaatsen voor de finale, een prestatie die hij eerder dit jaar ook al behaalde tijdens de German Darts Grand Prix. In een spannende halve finale versloeg hij Danny Noppert, de laatste Nederlandse hoop in het toernooi.

Humphries, bekend om zijn koelbloedige speelstijl, startte sterk door direct een break te plaatsen tegen Noppert in de openingsleg. Hij verzilverde deze voorsprong met een indrukwekkende 114-finish, waarmee hij zijn eigen leg behield. Noppert, bijgenaamd 'The Freeze', liet echter zien waarom hij tot de halve finales was doorgedrongen. Met een strakke 14-darter en een 70-finish in twee pijlen maakte hij het 2-1.

Ondanks een sterke scorende leg van Noppert, bleef de druk op zijn dubbels merkbaar. Hij wist zijn leg te behouden voor een 3-2 stand, maar de gemiste kansen op dubbels bleven hem parten spelen. Humphries profiteerde hiervan door een 112-finish net te missen, maar toch zijn leg te behouden toen Noppert zijn breakkans liet liggen. Dit bracht de stand op 4-2.

De wedstrijd leek een beslissende wending te nemen toen Noppert opnieuw dubbels miste en Humphries een bijkomende break pakte. Hoewel Humphries enkele kansen onbenut liet, kon Noppert niet profiteren; zijn gemiste dubbels kostten hem cruciale legs. Humphries, die geen genade toonde, kwam op matchpoint te staan met een 6-2 voorsprong.

Noppert vocht terug, behield zijn eigen leg en brak Humphries om de stand naar 6-4 te brengen. Maar de comeback was van korte duur; Humphries sloot de wedstrijd af en verzekerde zich van een plek in de finale in Kiel.

Rob Cross, bijgenaamd 'Voltage', heeft zich op indrukwekkende wijze geplaatst voor zijn tiende finale in de Euro-tour door Madars Razma te verslaan met 7-4 in de tweede halve finale van het Baltic Sea Darts Open.

De Engelsman Cross begon de wedstrijd sterk en liet direct zien waarom hij een van de topfavorieten is. Met een spectaculaire 156-finish kwam hij op een 3-0 voorsprong, waarmee hij de toon zette voor de rest van de partij. Razma, de Letse darter, wist zijn eerste leg te winnen door zijn eigen leg te behouden, maar Cross was niet van plan het rustig aan te doen. Hij antwoordde met een 126-finish om de score op 4-1 te brengen.

Razma, ook bekend als 'Razmatazz', deed zijn uiterste best om in de wedstrijd te blijven door zijn eigen legs vast te houden. De 35-jarige Let toonde veerkracht en vakmanschap, maar slaagde er niet in om Cross te breaken. Cross' consistentie en precisie waren te veel voor Razma, en met een eindstand van 7-4 claimde Voltage de overwinning.

De finale

In een adembenemende finale van het Baltic Sea Darts Open heeft Rob Cross, bijgenaamd 'Voltage', zijn tweede Europese titel bij de PDC gewonnen door wereldkampioen Luke Humphries, ook wel bekend als 'Cool Hand', te verslaan. Ondanks een perfecte leg van Humphries in de achtste leg, kon hij de overwinning niet naar zich toetrekken.

Humphries, die met 5-3 voorstond en op koers leek voor de winst, zag zijn voorsprong verdwijnen toen Cross met een indrukwekkende 11-darter een cruciale break plaatste. De spanning in de arena was om te snijden toen beide spelers hun uiterste best deden om de overhand te krijgen. In de dertiende leg sloeg Cross opnieuw toe met een 12-darter, waardoor hij voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong kwam met 6-7.

De beslissing viel in de daaropvolgende leg, waarin Cross zijn uitstekende vorm voortzette en nogmaals een 12-darts leg gooide om de wedstrijd te beslissen en de titel op te eisen. Deze overwinning voegt een prestigieuze trofee toe aan zijn toch al indrukwekkende palmares, na zijn eerdere triomf bij de European Darts Grand Prix in 2023.

Kwartfinale

Luke Humphries (101.34) 6-3 Michael van Gerwen (92.3)

Danny Noppert (96.75) 6-4 Mike De Decker (91.38)

Ritchie Edhouse (90.98) 5-6 Rob Cross (97.61)

Ryan Searle (88.86) 3-6 Madars Razma (95.3)

Halve finale

Luke Humphries (92.93) 7-4 Danny Noppert (89.51)

Rob Cross (99) 7-4 Madars Razma (92.45)

Finale

Luke Humphries (104.38) 6-8 Rob Cross (105.56)

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws