Michael van Gerwen’s strijd voor een plek in de Play-Offs tijdens Premier League Darts PDC
PDC

Michael van Gerwen’s strijd voor een plek in de Play-Offs tijdens Premier League Darts

Michael van Gerwen’s strijd voor een plek in de Play-Offs tijdens Premier League Darts

Met de naderende ontknoping van de 2024 BetMGM Premier League in Leeds staat niet alleen Michael van Gerwen in de schijnwerpers, maar belooft de hele avond een dartspektakel te worden waarbij de top van de dartswereld zijn krachten meet.

Van Gerwen, bijgenaamd 'Mighty Mike', treedt aan tegen de Welshman Gerwyn Price in een rematch van de finale van vorig jaar. Deze partij is cruciaal voor Van Gerwen om zijn plek in de play-offs te verzekeren en een signaal af te geven aan de andere deelnemers. Een overwinning in Leeds kan zijn vijfde avondzege betekenen, wat hem een definitieve plaats in de prestigieuze O2 Arena in Londen zou opleveren.

De avond kent meer belangrijke confrontaties die eveneens de toon zetten voor de spannende race naar de play-offs. Luke Humphries, de regerend wereldkampioen, treft Rob Cross, de wereldkampioen van 2018. Humphries is al verzekerd van een play-off plek, maar een overwinning in Leeds zou een extra kroon zijn op een succesvol seizoen. Cross, daarentegen, vecht nog voor een plek in de top vier en heeft elke punt hard nodig.

De jonge Luke Littler, die dit seizoen furore maakt, staat tegenover Peter Wright. Littler heeft al indrukwekkende overwinningen geboekt en hoopt de eerste speler te worden die vijf avondzeges behaalt sinds de invoering van het nieuwe format in 2022. Zijn aanhoudende succes is een frisse wind in de Premier League en zet de gevestigde orde onder druk.

Nathan Aspinall en Michael Smith zullen ook tegen elkaar strijden in een duel dat cruciaal kan zijn voor de kansen van beide spelers op de play-offs. Aspinall heeft eerder dit jaar al tweemaal van Smith gewonnen, maar Smith's recente overwinning in Duitsland kan het begin zijn van een terugkeer naar vorm die hem op het juiste moment zou kunnen katapulteren.

Het programma van de vijftiende avond PDC Premier League in Leeds:

Kwartfinale

Michael van Gerwen v Gerwyn Price

Luke Littler v Peter Wright

Luke Humphries v Rob Cross

Nathan Aspinall v Michael Smith

Halve finale

Van Gerwen/Price v Littler/Wright

Humphries/Cross v Aspinall/Smith

Finale

Van Gerwen/Price/Littler/Wright v Humphries/Cross/Aspinall/Smith

De stand van de Premier League darts na 14 speelweken:

Positie Speler Punten
1 Luke Littler 🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 36
2 Luke Humphries 🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 28
3 Nathan Aspinall 🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 25
4 Michael van Gerwen 🇳🇱 24
5 Michael Smith 🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 22
6 Rob Cross 🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 17
7 Gerwyn Price 🏴󠁧󠁢󠁷󠁬󠁳󠁿 12
8 Peter Wright 🏴󠁧󠁢󠁳󠁣󠁴󠁿 4

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws