Muramatsu wint PDC Asian Tour 3, Ilagan haalt zijn derde finale PDC
PDC

Muramatsu wint PDC Asian Tour 3, Ilagan haalt zijn derde finale

Muramatsu wint PDC Asian Tour 3, Ilagan haalt zijn derde finale

Dit weekend staan in het Japanse Kobe de eerste drie PDC Asian Tours op het programma. Van de PDC Asian Tour zal ook een PDC Asian Tour Order of Merit bijgehouden worden, die gebruikt wordt als selectiecriterium voor de PDC World Cup voor de meeste Aziatische landen (voor Bahrein en India is het nog onzeker hoe deze spelers geselecteerd worden, voor China wordt de Chinese Premier League gebruikt, red.) en ook voor deelname aan het PDC WK.

Lourence Ilagan haalde na zijn titel op PDC Asian Tour 2 en zijn finale op PDC Asian Tour 1 wederom de finale. Haruki Muramatsu voorkwam dat Ilagan zijn tweede titel van het weekend pakte. Hierdoor zien we winnaars met drie verschillende nationaliteiten na Hong Kong en de Filipijnen kwam de laatste winnaar immers uit Japan. Muramatsu was op weg naar zijn titel onder andere te sterk voor Motomu Sakai, de verliezend finalist van PDC Asian Tour 2, en Alexis Toylo voordat hij Lourence Ilagan met 5-4 opzij zette.

PDC-tourkaarthouder Christian Perez wist voor het eerst in drie toernooien de laatste 16 te halen. Perez moest daar het hoofd buigen voor zijn landgenoot Alexis Toylo, nadat hij een ronde eerder Mikuru Suzuki had uitgeschakeld. Ook Paul Lim vond zijn waterloo bij de laatste 32. Hij sneuvelde tegen Motomu Sakai.

PDC Asian Tour 3
Laatste 16
Lourence Ilagan - Tomonari Kurokawa 4-1
Kenichi Ajiki - Masatsugu Irabu 4-2
Toru Suzuki - Jun Matsuda 4-2
Seigo Asada - Keita Ono 4-1
Alexis Toylo - Christian Perez 4-0
Shingo Enomata - Tomoya Tsumura 4-1
Motomu Sakai - Sonny Millo Balagat 4-3
Haruki Muramatsu - Ryuta Arihara 4-3

Kwartfinale
Lourence Ilagan - Kenichi Ajiki 4-1
Seigo Asada - Toru Suzuki 4-1
Alexis Toylo - Shingo Enomata 4-2
Haruki Muramatsu - Motomu Sakai 4-1

Halve finale
Lourence Ilagan - Seigo Asada 5-2
Haruki Muramatsu - Alexis Toylo 5-1

Finale
Haruki Muramatsu (82,38) - Lourence Ilagan (88,91) 5-4

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws