Larsson wint PDC Nordic/Baltic Tour 4 ten koste van Drue Reus PDC
PDC

Larsson wint PDC Nordic/Baltic Tour 4 ten koste van Drue Reus

Larsson wint PDC Nordic/Baltic Tour 4 ten koste van Drue Reus

Dit weekend staan er weer twee PDC Nordic/Baltic Tours en drie PDC Nordic/Baltic kwalificatietoernooien voor de Euro Tours op het programma. De speler die aan het eind van het jaar het hoogst staat op de PDC Nordic/Baltic ranking mag zich melden op het PDC WK. Deze vrijdag wordt begonnen met twee PDC Nordic/Baltic kwalificatietoernooien voor de PDC European Tours.

Hier een zinnetje over viaplay de tv zender.

In principe mogen alle spelers uit Scandinavië en de Baltische Staten meedoen aan de PDC Nordic/Baltic Tour. Vanwege een nieuwe regel van de PDC zijn echter spelers die langer dan twee jaar hun PDC-tourkaart hebben of zich in de top 64 van de PDC gevestigd hebben uitgesloten van deelname. Zodoende mogen Madars Razma en Darius Labanauskas dit jaar niet meedoen. De Deen Vladimir Andersen, die in het tweede jaar van zijn PDC-tourkaart zit, mag meedoen zolang hij niet in de top 64 van de PDC komt. Andersen is als PDC-tourkaarthouder echter wel uitgesloten van de kwalificatietoernooien voor de European Tours, aangezien hij kan spelen op het kwalificatietoernooi voor PDC-tourkaarthouders. Ook Jeffrey de Graaf en Cor Dekker, die naast de Nederlandse nationaliteit respectievelijk ook de Zweedse en Noorse nationaliteit hebben, zijn van de partij.

Zondag staat de PDC Nordic/Baltic Tour 4 op het programma. Zaterdag was Marko Kantele oppermachtig en kwalificeerde de ervaren Fin zich voor het Dutch Darts Championship en won hij de PDC Nordic/Baltic Tour 3. Vrijdag wisten de Zweed Oskar Lukasiak en de Let Dmitrijs Zukovs kwalificatie voor respectievelijk de German Darts Grand Prix en het Austrian Darts Open af te dwingen.

Daniel Larsson, die deel mocht nemen aan het vorige PDC WK vanwege zijn positie op de PDC Nordic/Baltic Tour Order of Merit won de vierde PDC Nordic/Baltic Tour. De Zweed won onder andere van de Finnen Paavo Myller en Marko Kantele, voordat hij landgenoot Dennis Nilsson en uiteindelijk de Deen Benjamin Drue Reus de baas was. Cor Dekker kwam tot de laatste 16, waar hij strandde tegen de Zweed Johan Engstrom. Jeffrey de Graaf moest bij de laatste 32 zijn meerdere erkennen in de Fin Jani Laurila. PDC-tourkaarthouder Vladimir Andersen strandde bij de laatste 32 tegen Marko Kantele.

De wedstrijden zijn live te volgen via het livescorecenter en de gratis stream.

PDC Nordic/Baltic Tour 4
Kwartfinale
Daniel Larsson - Marko Kantele 6-1
Dennis Nilsson - Jon Kirkeby 6-4
Benjamin Drue Reus - Vegar Elvevoll 6-4
Vitor Charrua - Tom Veje 6-5

Halve finale
Daniel Larsson - Dennis Nilsson 6-4
Benjamin Drue Reus - Vitor Charrua 6-2

Finale
Daniel Larsson - Benjamin Drue Reus 6-1

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws