MVG wil nog vijf wereldtitels - wie zijn de belangrijkste concurrenten? PDC
PDC

MVG wil nog vijf wereldtitels - wie zijn de belangrijkste concurrenten?

MVG wil nog vijf wereldtitels - wie zijn de belangrijkste concurrenten?

Rob Cross
In 2018 was Rob Cross de verrassing van de PDC. Hij debuteerde op het toernooi versloeg eerst in de halve finale Van Gerwen om vervolgens in de finale oog in oog met favoriet Phil Taylor te staan. Hij wist Phil Taylor met 7-2 in sets te verslaan. Alle ogen waren dit jaar op hem gericht, wist hij de titel te prolongeren? Cross werd echter in de kwartfinale verslagen met 4-2 in sets door Luke Humphries. Zelfs de besten worden wel eens vroegtijdig uitgeschakeld en dus wordt Cross zeker nog niet verwijderd van de lijst met concurrenten van MVG.

Michael Smith
In sport is weinig voorspelbaar, het is feitelijk net zoiets als geld inzetten bij unibet casino. Je weet nooit hoe het spel gaat verlopen. Dat was ook afgelopen toernooi weer duidelijk. Op de PDC onder 21 na heeft Michael Smith nog geen wereldtitels behaald. En toch stond hij dan op 1 januari 2019 in de finale tegen MVG. Hij verloor de finale met 3-7 in sets, maar de overwinning werd niet zonder slag of stoot aan Michael van Gerwen weggegeven. Het werd zowaar nog even spannend! De vraag is of hij een volgend toernooi deze vorm weet vast te houden, maar vooralsnog is dit een darter om rekening mee te houden.

Gary Anderson
Michael van Gerwen werd afgelopen toernooi door verschillende bookmakers als ultieme favoriet uitgeroepen voor de wereldtitel. Dit alleen al toont aan wat een grootmacht deze darter is. Nee, hij krijgt de overwinningen niet altijd cadeau, maar hij is zo professioneel dat hij zijn hoofd koel houdt en altijd super sterk terug weet te komen. Gary Anderson is een van zijn geduchte tegenstanders. Een ervaren darter die al heel wat jaren in de dartsport meedraait. In 2015 wist Anderson zijn eerste wereldtitel te behalen. Tijdens het afgelopen PDC toernooi speelde Anderson bij de laatste zestien tegen Chris Dobey. Hier had Anderson het nog best moeilijk en het was dat de spanning Dobey teveel werd waardoor hij veel pijlen nodig had om uit te gooien. Was Dobey hier sterker in geweest, dan was het heel anders verlopen. Uiteindelijk speelde Anderson de halve finale tegen Michael van Gerwen. De Flying Scotsman ging met 6-1 in sets ten onder tegen Van Gerwen.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws