Nathan Aspinall prijst Michael van Gerwen als de grootste speler van zijn tijd PDC
PDC

Nathan Aspinall prijst Michael van Gerwen als de grootste speler van zijn tijd

Nathan Aspinall prijst Michael van Gerwen als de grootste speler van zijn tijd

Nathan Aspinall heeft Michael van Gerwen geprezen als de grootste speler van zijn tijd, nadat hij zich had moeten overgeven aan de Nederlander tijdens de Jack's World Series of Darts Finals van afgelopen weekend.

Van Gerwen vernietigde Aspinall met 11-4 in de finale op zondag en pakte daarmee zijn vijfde titel op de World Series Finals, waarmee hij zijn record uitbreidde. Hij won acht van de laatste tien legs om te zegevieren in Amsterdam.

De 34-jarige Van Gerwen verkeerde in sensationele vorm op eigen bodem en versloeg William O'Connor, Dimitri Van den Bergh, Luke Humphries en Aspinall om zijn vierde televisietitel van 2023 te winnen. Van Gerwen vocht terug van een 3-0 achterstand om O'Connor te verslaan, gooide gemiddeld 103 in zijn kwartfinale tegen Van den Bergh en gooide een negen-darter in de tweede leg van zijn halve finale tegen Humphries.

Dit leidde tot een confrontatie tegen Aspinall in de AFAS Live, maar de kampioen van de World Matchplay werd weggeblazen door de lokale favoriet, die op overtuigende wijze zegevierde.

"Ik zei tegen Michael: 'Ik weet niet hoe hij het doet'. Hij is fenomenaal," beweerde Aspinall, die ook werd verslagen door Van Gerwen in de finale van de World Grand Prix van vorig oktober. De uithoudingsvermogen dat hij heeft, is ongelooflijk; zijn wil om te winnen is uitzonderlijk. Het is een eer om het podium met hem te delen. In mijn tijd is Michael de beste. Simpel gezegd. Er is geen discussie in mijn ogen."

"Ik heb nog steeds dat gevoel als ik tegen Michael speel: 'Je speelt tegen Van Gerwen op het podium'. Ik heb nu twee keer tegen hem gespeeld in de finale, en het is een geweldig gevoel. Niemand kan de man stoppen als hij in vorm is, en hij heeft laten zien waarom hij een wereldkampioen is."

Toch benadrukte Aspinall dat hij trots was op zijn prestaties in de Nederlandse hoofdstad, nadat hij Danny Noppert, Keegan Brown en Peter Wright had verslagen op weg naar de finale op zondag. De Brit uit Stockport won overtuigend van de Nederlandse nummer twee Noppert en Brown, voordat hij weerstand bood aan een felle comeback van Wright om een moeizame overwinning van 11-9 te vieren in de halve finale.

"Als ik het weekend inga, zou ik een finale hebben genomen," gaf de nummer vijf van de wereld toe. Ik heb alles gegeven. Ik ben een vechter en ik zal nooit opgeven, maar ik denk dat het één stap te ver was. Ik blijf met mijn voeten op de grond, maar ik heb weer een major finale gehaald. Ik denk dat dat er vier zijn geweest in het afgelopen jaar, dus ik ben trots op wat ik heb bereikt."

"Op een dag zal ik Michael verslaan in een finale! Hij heeft nu wat geld van me afgenomen, maar ik ben erg trots op mezelf, het was een geweldig weekend voor me." eindigde Nathan Aspinall met een terugblik op het afgelopen weekend in Amsterdam.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws