Negen verschillende Euro-tour winnaar in een seizoen, wie komt er dit weekend als winnaar uit de bus? PDC
PDC

Negen verschillende Euro-tour winnaar in een seizoen, wie komt er dit weekend als winnaar uit de bus?

Negen verschillende Euro-tour winnaar in een seizoen, wie komt er dit weekend als winnaar uit de bus?

Aanstaand weekend staat alweer Euro-tour 12 op het programma. In de sports arena te Budapest wordt de Hungarian Darts Trophy gespeeld. Vorig jaar was Joe Cullen de beste in Hongarije.

Dit seizoen kende de Euro-tour toernooien 9 verschillende kampioenen wat niet eerder in een seizoen is voorgekomen aldus dartsorakel. De eerste Euro-tour (Baltic Sea Darts Open) van dit seizoen werd gewonnen door Dave Chisnall (1). De tweede tour viel ten prooi aan Gerwyn Price (2) hij won het European Darts Open maar ook de derde euro-tour het International Darts Open. Tour vier de German Darts Grand Prix in München ging maar Michael Smith waarmee de teller op drie verschillende winnaars stond. In Oostenrijk wist The Ferret Jonny Clayton (4) het Austrian Darts Open te winnen. ET 6 was in Leeuwarden, de Dutch Darts Championship viel ten prooi aan de winnaar van de eerste tour Dave Chisnall.

Begin mei was het Mighty Michael van Gerwen (5) die Belgie in extase bracht door het Belgian Darts Open te winnen. De man uit Vlijmen was tijdens de derde tour overigens erg dicht bij een overwinning, Van Gerwen verloor de finale. De zesde winnaar van de Euro-tour werd Peter Wright (6), de Schot won de achtste Euro-tour het Czech Darts Open. In het Duitse Sindelfingen wist Voltage het European Darts Grand Prix te winnen, Rob Cross was de zevende speler die een Euro-tour won. Luke Humphries (8) versloeg Dirk van Duijvenbode in de finale van ET 10 de European Darts Matchplay.

In Jena wist de Pool de negende speler te worden met een toernooi overwinning in de Europese tour van de PDC, Krzysztof Ratajski (9) won ET11 de German Darts Open.

Komt er een tiende winnaar in de Euro-tour dit weekend op Hongaarse bodem waar van vrijdag tot en met zondag de Hungarian Darts Trophy gehouden zal worden met zes Nederlanders en één Belg. Michael van Gerwen, Danny Noppert en Dirk van Duijvenbode zijn geplaatste spelers die instromen op zaterdag. Vrijdag gaan in Budapest Jermaine Wattimena, Gian van Veen, Richard Veenstra en de Belg Mike de Decker een gooi doen naar de titel. Dit kwartet wist zich te verzekeren van een startbewijs via de tourkaart qualifier.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws