Lukasiak en Zukovs pakken tickets voor PDC European Tour 4 & 5 PDC
PDC

Lukasiak en Zukovs pakken tickets voor PDC European Tour 4 & 5

Lukasiak en Zukovs pakken tickets voor PDC European Tour 4 & 5

Dit weekend staan er weer twee PDC Nordic/Baltic Tours en drie PDC Nordic/Baltic kwalificatietoernooien voor de Euro Tours op het programma. De speler die aan het eind van het jaar het hoogst staat op de PDC Nordic/Baltic ranking mag zich melden op het PDC WK. Deze vrijdag wordt begonnen met twee PDC Nordic/Baltic kwalificatietoernooien voor de PDC European Tours.

In principe mogen alle spelers uit Scandinavië en de Baltische Staten meedoen aan de PDC Nordic/Baltic Tour. Vanwege een nieuwe regel van de PDC zijn echter spelers die langer dan twee jaar hun PDC-tourkaart hebben of zich in de top 64 van de PDC gevestigd hebben uitgesloten van deelname. Zodoende mogen Madars Razma en Darius Labanauskas dit jaar niet meedoen. De Deen Vladimir Andersen, die in het tweede jaar van zijn PDC-tourkaart zit, mag meedoen zolang hij niet in de top 64 van de PDC komt. Andersen is als PDC-tourkaarthouder echter wel uitgesloten van de kwalificatietoernooien voor de European Tours, aangezien hij kan spelen op het kwalificatietoernooi voor PDC-tourkaarthouders.

Zodoende streden vrijdag onder andere de de Zweedse Nederlander Jeffrey de Graaf en Noorse Nederlander Cor Dekker om een plek op de German Darts Grand Prix en het Austrian Darts Open. Op de eerste drie kwalificatietoernooien voor de PDC European Tour was er succes voor Dennis Nilsson, Marko Kantele en Paavo Myller.

Oskar Lukasiak, die eerder nog een leg tekort kwam om zich te kwalificeren voor het European Darts Open, kan wel zijn ticket boeken voor München. Hij kwalificeerde zich immers na een 6-5 zege op Marko Kantele, die zich zodoende nog niet voor zijn tweede PDC European Tour van 2023 wist te kwalificeren. Voor zowel Cor Dekker als Jeffrey de Graaf was het kwalificatietoernooi al vroeg ten einde. Cor verloor zijn eerste wedstrijd met 6-2 van de IJslander Matthias Orn Fridriksson, die tot de kwartfinale doorstootte waar hij zijn meerdere moest erkennen in de latere winnaar Oskar Lukasiak. Jeffrey de Graaf verloor zijn eerste wedstrijd met 6-5 van de latere winnaar Oskar Lukasiak.

De Let Dmitrijs Zukovs was de sterkste op het PDC Nordic/Baltic kwalificatietoernooi voor European Tour 5. Zodoende mag de minder bekende landgenoot van Madars Razma zijn European Tour debuut gaan maken in het Oostenrijkse Graz. Zukovs zette op weg naar de winst onder andere Paavo Myller, Johan Engstrom en Marko Kantele opzij, voordat hij in de finale Jani Laurila klopte. Voor Jeffrey de Graaf viel het doek wederom in zijn eerste wedstrijd, hij verloor van mede-Zweed Johan Engstrom, die doorstootte tot de kwartfinales. Cor Dekker liet dit kwalificatietoernooi aan zich voorbijgaan.

De wedstrijden zijn live te volgen via het livescorecenter. Tevens wordt er steeds een wedstrijd op deze gratis stream getoond.

PDC Nordic/Baltic kwalificatietoernooi voor German Darts Grand Prix
Kwartfinale
Tom Veje - Teemu Harju 6-4
Marko Kantele - Dmitrijs Zukovs 6-5
Oskar Lukasiak - Matthias Orn Fridriksson 6-2
Vegar Elvevoll - Paavo Myller 6-5

Halve finale
Marko Kantele - Tom Veje 6-3
Oskar Lukasiak - Vegar Elvevoll 6-2

Finale
Oskar Lukasiak - Marko Kantele 6-5

PDC Nordic/Baltic kwalificatietoernooi voor Austrian Darts Open
Kwartfinale
Marko Kantele - Viktor Tingstrom 6-5
Dmitrijs Zukovs - Johan Engstrom 6-1
Jani Laurila - Jon Kirkeby 6-1
Andreas Toft Jorgensen - Niels Heinsoe 6-4

Halve finale
Dmitrijs Zukovs - Marko Kantele 6-4
Jani Laurila - Andreas Toft Jorgensen 6-5

Finale
Dmitrijs Zukovs - Jani Laurila 6-4

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws