Nordic Darts Masters: Cross en Price imponeren op hun route naar de halve finales, Humphries en Smith ook naar laatste vier PDC
PDC

De Nordic Darts Masters heeft de finaledag bereikt en dus zal er op deze zaterdag 8 juni een nieuwe kampioen gekroond worden in Kopenhagen. Dimitri van den Bergh is nog altijd in de strijd.

Hieronder kunt u de samenvattingen van de kwartfinalewedstrijden terugvinden.

Gerwyn Price (104,97) 6-1 Dimitri van den Bergh (93,16)
Price begon dag twee van de Nordic Darts Masters met het houden van zijn eigen leg. Vervolgens brak Price meteen in de tweede leg met een 14-darter naar 2-0. Met een 164-finish kwam Van den Bergh in de derde leg op het scorebord, waarna Price zijn voorsprong weer uitbreidde met een 84-finish. Vervolgens deed Price er nog een stapje bovenop en wist met een 12-darter naar 4-1 te breaken. Meerdere missers van de Belg in zesde leg, bracht Price daarna op matchpoint. In de 7e leg besloot Price de partij direct met een 13-darter.

Michael Smith (90,43) 6-3 Nathan Aspinall (99,40)
Meteen in de tweede leg van de partij wist Smith een belangrijke break te plaatsen, welke hij in 15-pijlen uitgooide. Met een 76-finish verzilverde hij die break voor de 3-0 voorsprong, waarna Aspinall met een 88-finish ook op het scorebord kwam. In 13-darts wist Smith daarna de voorsprong weer uit te breidden, waarna Aspinall op dubbel 9 terugkwam tot 2-4. Met een 78-finish van BullyBoy kwam de Engelsman op matchpoint terecht. Aspinall behield de achtste leg nog, voordat Smith de partij wist te beslissen op dubbel 10.

Rob Cross (102.61) 6-2 Stephen Bunting (100.56)
Cross begon deze derde kwartfinale met een 13-darter, waarna Bunting met een 124-finish op gelijke hoogte kwam. Voltage gooide in de derde leg een 84-finish op dubbel 18, waarna hij in de 4e leg een break wist te plaatsen in 13 pijlen. Met een 114-finish voor een 15-darter breidde de kersverse US Darts Master de voorsprong uit naar 4-1. Met een 13-darter kwam Bunting nog wel op 2-4. In de zevende leg misten beide heren pijlen op de dubbels, wat Bunting een rebreak kon opleveren. Uiteindelijk wist Cross de leg te pakken op dubbel één wat hem op matchpoint bracht. Met een 72-finish van Voltage wist Cross de partij in de achtste leg al te besluiten en plaatste zich daarmee wederom voor de halve finales van een World Series toernooi.

Luke Humphries (98,16) 6-1 Johan Engstrom (94,47)
Met een 17-darter behield de wereldkampioen met moeite de eerste leg, wat ook in de tweede leg het beeld was. Engstrom had al vijf pijlen op de dubbels gemist in deze twee legs. Mede doordat de Zweed hier niet van geprofiteerd had, liep hij even later tegen een 3-0 achterstand via een 12-darter, aan. Die 12-darter verzilverde hij met nog een 12-darter; 4-0. Engstrom kwam daarna op het scorebord met een knappe 13-darter. Vervolgens zette Humphries zichzelf op matchpoint met een 44-checkout. In de zevende leg miste Engstrom dubbel 20 vanaf 80 om de partij nog te verlengen, waarna Humphries inderdaad de partij in het slot gooide op dubbel 8.