[VIDEO] Rob Cross gooit 304e ton-plus gemiddelde in spannende wedstrijd tegen Jeffrey de Graaf PDC
PDC

[VIDEO] Rob Cross gooit 304e ton-plus gemiddelde in spannende wedstrijd tegen Jeffrey de Graaf

[VIDEO] Rob Cross gooit 304e ton-plus gemiddelde in spannende wedstrijd tegen Jeffrey de Graaf

Tijdens de Mr Vegas Nordic Darts Masters in Kopenhagen heeft Rob Cross wederom zijn klasse bewezen. De 108.19 gemiddeld die hij tegen Jeffrey de Graaf noteerde, markeerde zijn 304e ton-plus gemiddelde sinds hij professioneel darter werd. Slechts drie spelers hebben meer ton-plus gemiddelden in deze periode: Michael van Gerwen, Peter Wright en Gerwyn Price.

In een duel waar de vonken vanaf spatten, kwamen beide spelers in topvorm aan de oche. De wedstrijd tussen Cross en De Graaf werd gekenmerkt door hoge scores en een constante strijd om dominantie. Jeffrey de Graaf, die voor Zweden uitkomt, wist drie keer een 12-darter te gooien en liet zijn klasse zien door tweemaal 121 uit te gooien. Toch slaagde hij er niet in om de Engelse darter te verslaan.

Cross, bijgenaamd 'Voltage', kwam sterk uit de startblokken en nam snel een 2-0 voorsprong dankzij een indrukwekkende 11-darter. Met een 14-darter vergrootte hij zijn voorsprong tot 3-0. De Graaf herpakte zich en kwam op het scorebord door 77 uit te gooien en zijn eigen leg te behouden, wat de stand op 3-1 bracht.

Het gevecht bleef spannend toen Cross zijn voorsprong uitbreidde naar 4-1, maar De Graaf gaf niet op. Met een briljante 121 finish in 12 darts verkleinde hij de achterstand naar 4-2. Ondanks zijn inspanningen slaagde De Graaf er niet in om Cross' leg in de achtste ronde te breken, waardoor Cross de stand op 5-2 bracht.

De Graaf vocht terug en bracht de score op 5-3 met zijn tweede 12-darter van de wedstrijd. In een spannende negende leg brak hij Cross met een derde 12-darter en een 121 finish, wat de spanning terugbracht in de wedstrijd. Echter, in de beslissende tiende leg miste De Graaf cruciale kansen door 126 op de bull en vervolgens twee dubbels te missen. Rob Cross liet deze kansen niet onbenut en gooide de winnende dubbel, waarmee hij de wedstrijd met 6-4 naar zich toetrok.

Met zijn indrukwekkende 108.19 gemiddeld tegen De Graaf heeft Rob Cross wederom laten zien waarom hij tot de absolute wereldtop behoort. Deze prestatie benadrukt zijn constante niveau en maakt hem een geduchte tegenstander voor elk toernooi.

De wedstrijd in Kopenhagen was niet alleen een demonstratie van technisch vakmanschap, maar ook van de mentale kracht die vereist is om op het hoogste niveau te presteren. Beide spelers gaven een indrukwekkende show weg, maar uiteindelijk was het Rob Cross die als winnaar uit de bus kwam.

Kijk hieronder het mooie duel terug, met dank aan het youtubekanaal Gun Storm Darts.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws