Ook Luke Humphries, Rob Cross  en Bunting door naar de L8 van het UK open PDC
PDC

Ook Luke Humphries, Rob Cross en Bunting door naar de L8 van het UK open

Ook Luke Humphries, Rob Cross  en Bunting door naar de L8 van het UK open

De laatste drie wedstrijden van de zaterdagavond gingen tussen de wereldkampioen Humphries en 'good old' Mervyn King, Rob Cross en de Ier Keane Barry, en de laatste wedstrijd was tussen Peter Wright en Stephen Bunting.

Het duel tussen 'The King' en Luke Humphries was redelijk eenzijdig, waarbij King pas in leg zeven een dubbel wist te raken. Met enige scepsis vierde de 57-jarige tweevoudig Lakeside runner-up het winnen van de leg. Hoewel Humphries even uit balans was gebracht, verloor hij vervolgens nog twee legs. Humphries wist zich te herpakken en kwam op matchpoint. King won nog de dertiende leg, maar Humphries gooide de wedstrijd definitief in het slot met een 119-finish.

In de tweede zaal werd de laatste wedstrijd van dit UK Open gespeeld tussen Voltage Cross en de Ier Keane Barry. Cross kwam comfortabel 5-0 voor. Hoewel Barry dit jaar twee Challenge Tour-toernooien had gewonnen, kon hij geen weerstand bieden tegen Voltage Cross. De Ier wist uiteindelijk vier legs te winnen, waaronder een 95-finish. Cross belandt bij de acht namen die uit het toernooi worden geëlimineerd nadat hij met 10-4 van Barry had gewonnen.

Met scores van 4-1 en 9-6 wist Stephen Bunting voor te komen. Twee keer kreeg hij de kans om de wedstrijd te beslissen, maar de Schotse Snakebite wist een beslissende leg af te dwingen, die Bunting mocht beginnen. The Bullet gooide met zijn eerste pijl tops, waarmee hij zich als laatste plaatste voor de laatste acht in Minehead.

Voor verslagen van de zaterdagavond sessie klik hier en hier.