Dimitri van den Bergh verslaat Clayton en gaat naar de kwartfinale van het UK Open 2024 PDC
PDC

Dimitri van den Bergh verslaat Clayton en gaat naar de kwartfinale van het UK Open 2024

Dimitri van den Bergh verslaat Clayton en gaat naar de kwartfinale van het UK Open 2024

Vorig jaar verloor de Belg Dimitri van den Bergh de halve finale van Michael van Gerwen in het Butlin's Minehead Resort. In de laatste 16 stond The Dreammaker uit België tegenover Jonny Clayton.

De huidige nummer 14, Van den Bergh, nam in het eerste deel van het duel met de Welshman een voorsprong van 4-1. De Belg gooide, net als The Ferret, in het eerste deel twee maximale 180-scores en wist met een conversiepercentage van 50% op de dubbel de meeste kansen te benutten. Ook na de pauze zette de Belg zijn sterke spel voort en brak Clayton in de zesde leg, waardoor hij twee breaks voor kwam op het hoofdpodium van de UK Open. Clayton won zijn tweede leg met een 155-finish, waarmee hij zijn eigen leg behield en de stand op 6-2 bracht. De Welshman pakte een break terug, maar de 'comeback' werd gestopt door de Belg, die net voor de tweede pauze de stand op 7-3 bracht.

In de derde sessie van het duel tussen Van den Bergh en Clayton gooide de man uit Wales een 122-finish, terwijl The Ferret eerder al een 155-finish had gegooid. Hij stond echter niet sterk te finishen met een conversiepercentage van slechts 26% gedurende het duel, waarbij de Belg nog steeds een voorsprong van 8-5 behield. Clayton behield vervolgens zijn eigen leg en pakte een break terug, waardoor de stand op 8-7 kwam. Opnieuw slaagde Clayton er niet in om Van den Bergh bij te houden toen de Belg op matchpoint kwam met de rebreak voor 9-7. Om de kwartfinale te bereiken gooide Van den Bergh een 107-finish, zijn hoogste finish van het duel, en versloeg hij Clayton met 10-7.

Later vanavond zal de enige Nederlander die nog in de UK Open zit een poging doen om de kwartfinale te bereiken. De Gelderlander Gian van Veen zal Damon Heta treffen in de laatste 16 op podium twee.

Hoofdpodium
Jonny Clayton (92.90) 7-10 Dimitri Van den Bergh (90.06)

Luke Littler v Dave Chisnall

Mervyn King v Luke Humphries

Peter Wright v Stephen Bunting

Tweede podium

Ricky Evans (91.50) 10-6 Luke Woodhouse (91.0)

Martin Lukeman v Gary Anderson

Damon Heta v Gian van Veen

Rob Cross v Keane Barry107

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws