PCF 2023 kwartfinales: Titelverdediger Michael van Gerwen naar de halve finale PDC
PDC

PCF 2023 kwartfinales: Titelverdediger Michael van Gerwen naar de halve finale

PCF 2023 kwartfinales: Titelverdediger Michael van Gerwen naar de halve finale

Acht spelers waren nog in de race. Maar eerst moesten ze de kwartfinale en halve overleven. Onder meer titelverdediger Michael van Gerwen, de enige Nederlander, is er nog bij.

Mighty Mike beet het spits af tegen voormalig Lakeside kampioen Stephen Bunting, gevolgd door de partij tussen Luke Woodhouse en de Duitser Gabriel Clemens. James Wade en kersverse Grand Slam of Darts winnaar Luke Humphries troffen elkaar in de derde partij. De middag werd afgesloten met het duel tussen Damon Heta tegen Ryan Joyce.

Michael van Gerwen maakt nog steeds kans op prolongatie. Tegenstander Stephen Bunting werd in een spannende strijd in een beslissende leg verslagen. Het werd nipt 10-9 voor de Brabander.

De Duitser Gabriel Clemens hield Luke Woodhoude met 10-7 van de halve finale af. De goed in vorm zijnde en kersverse Grand Slam of Darts winnaar Luke Humphries was James Wade te sterk af. In de laatste partij won Ryan Joyce van Damon Heta.

Halve finales
Michael van Gerwen v Gabriel Clemens
Luke Humphries v Ryan Joyce

De kwartfinales werden gespeeld over best of 19 legs cq first to 10 legs. Het toernooi is live te zien op ViaPlay.


Kwartfinales
Stephen Bunting (100.08) 9-10 Michael van Gerwen (107.07)
De Nederlander zet meteen de toon met een break in de openingsleg. Hierna verdubbelt hij zijn voorsprong met d16. Met een 99 finish is Bunting op het scorebord en daarna breekt hij met zijn 73 finish. De twee opeenvolgende legs worden verdeeld. Mighty Mike start de volgende leg met de maximale score. Hij behoudt de leg maar The Bullet zit hem weer achterna. Met een 110 finish finish verkleint Bunting zijn achterstand weer naar 1 leg (5-6) en maakt darna via een break gelijk. Met o.a. een 108 finish wordt het 9-6. De uitschakeling van de Nederlander lijkt nabij maar hij knokt en forceert een beslissende leg waarin hij in stijl zijn 125 finish uitgooit en zich de eerste halve finalist mag noemen.

Luke Woodhouse (91.41) 7-10 Gabriel Clemens (98.75)
Woodhouse mag beginnen en behoudt de leg. Met o.a. twemaal 121 scores en 177 maakt Clemens er 1-1 van. In de twee opeenvolgende legs breken de heren elkaar, waarna Clemens met een 134 finish op voorsprong komt en nogmaals breekt. De vier opeenvolgende legs gaan met de darts mee. Clemens komt op 8-5 waarna Woodhouse dichterbij komt met zijn 32 finish. Woodhouse pakt nog een zevende leg maar moet zijn meerdere daarna erkennen in Clemens.

James Wade (92.01) 7-10 Luke Humphries (97.99)
Humphries begint met 180-ers in zijn eerste en tweede beurt. Geen 9-darter maar zijn tegenstander wordt wel gebroken. De vier opeenvolgende legs gaan wel met de darts mee. Wade laat met d5 3-3 noteren. Na 5-3 van de kersverse Grand Slam of Darts kampioen, pakt The Machine zijn vierde leg met shanghai. In leg 13 komt Wade voor de eerste keer in de partij op voorsprong (7-6). En daarna begint hij met 180 en breekt voor de gelijkmaker. Zijn vechtlust heeft niet mogen baten. Humphries, weer goed in vorm, wint drie legs op rij en belandt in de semi.


Damon Heta (95.69) 6-10 Ryan Joyce (95.74)
Joyce gooit meteen 180 in zijn allereerste beurt. Met d10 behoudt hij zijn leg. En daarna breekt hij met 100. Hij sprint verder naar 4-0. In leg 5 is Heta op het scorebord. Heta verkleint zijn achterstand naar 1 leg (3-4). De twee opeenvolgende legs worden verdeeld. Met een 127 checkout komt Heta tot 5-6 en daarna brengt hij de stand in evenwicht. Hier blijft het bij. Hierna trekt Joyce alle legs naar zich toe. Alle halve finalisten zijn bekend.


Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws