Meulenkamp pakt PDC Challenge Tour 8, Merkx verliezend finalist PDC
PDC

Meulenkamp pakt PDC Challenge Tour 8, Merkx verliezend finalist

Meulenkamp pakt PDC Challenge Tour 8, Merkx verliezend finalist

Het Duitse Hildesheim staat dit lange weekend vijf dagen lang in het teken van darts. Op vrijdag en zaterdag worden er op beide dagen twee Challenge Tours per dag gespeeld. Zondag en maandag staat er beide dagen een Players Championship op het programma. Dinsdag worden de kwalificatietoernooien voor PDC-tourkaarthouders voor European Tour 7 & 8 gehouden.

De PDC Challenge Tour tour is voor spelers, die PDC Q-School gegooid hebben, maar geen PDC-tourkaart bemachtigd hebben. Aan het eind van het jaar zal de top twee van de PDC Challenge Tour Order of Merit automatisch een PDC-tourkaart verdienen. Tevens wordt de PDC Challenge Tour Order of Merit gebruikt als reservelijst voor de Players Championship toernooien, oftewel als een of meerdere PDC-tourkaarthouders zich hiervoor afmelden krijgen de spelers die het hoogst op de PDC Challenge Tour staan hiervoor een uitnodiging. Zodoende heeft Chris Landman nog geen Players Championship gemist en ook Christian Kist zijn rentree op de PDC Pro Tour kunnen maken.

Berry van Peer won Challenge Tour 6 en zodoende deed de man uit Sprundel, die het weekend inging als nummer 10, goede zaken met het oog op de Challenge Tour Order of Merit. Berry begint de zaterdag immers als nummer twee. John Henderson won Challenge Tour 7 en gaat Challenge Tour 8 in als koploper op de Challenge Tour Order of Merit.

Nadat Ron Meulenkamp vrijdag zijn meerdere moest erkennen in John Henderson in de finale van Challenge Tour 7 was het op Challenge Tour 8 wel raak voor The Bomb. Ron won onder andere van Maikel Kustermans, Colin Osborne, Sven van Dun, Eddie Lovely en in een Nederlandse finale van Alexander Merkx. Alexander was op zijn beurt in de halve finale te sterk voor Gilbert van der Meijden. Verder was Alexander onder andere Wesley Plaisier, Francois Schweyen, James Hurrell en Danny Lauby de baas.

Wij plaatsten de uitslagen van de Nederlanders en Belgen bij de laatste 32 en vanaf de laatste 16 alle uitslagen.

PDC Challenge Tour 8
Laatste 32
Sven van Dun - Joshua Richardson 5-4
Ron Meulenkamp - Steven Beasley 5-2
Christian Kist - Roy van de Griendt 5-4
Gilbert van der Meijden - Alex Spellman 5-3
Alexander Merkx - Francois Schweyen 5-2
Benito van de Pas - Alan Norris 5-4

Laatste 16
Geoffrey Murray - Max Hopp 5-4
Ron Meulenkamp - Sven van Dun 5-1
Darryl Pilgrim - Robert Rickwood 5-1
Eddie Lovely - Christian Kist 5-4
Gilbert van der Meijden - Stefan Bellmont 5-4
Jim Mosten - Darren Armstrong 5-3
Alexander Merkx - James Hurrell 5-4
Danny Lauby - Benito van de Pas 5-0

Kwartfinale
Ron Meulenkamp - Geoffrey Murray 5-4
Eddie Lovely - Darryl Pilgrim 5-4
Gilbert van der Meijden - Jim Moston 5-1
Alexander Merkx - Danny Lauby 5-3

Halve finale
Ron Meulenkamp - Eddie Lovely 5-1
Alexander Merkx - Gilbert van der Meijden 5-3

Finale
Ron Meulenkamp - Alexander Merkx 5-0

Uitslagen PDC Challenge Tour 8

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws