PDC Challenge tour

De PDC Challenge Tour is een serie van 24 darttoernooien die jaarlijks worden georganiseerd. In 2023 wordt er in totaal £360.000 aan prijzengeld uitgereikt, oftewel £15.000 per toernooi. De prijzenpot van £15.000 wordt verdeeld vanaf de laatste 64, beginnend met £75, en dit bedrag loopt op naarmate ze speelrondes overleven. De winnaar van elk toernooi neemt £2.500 mee naar huis. En niet geheel onbelangrijk deze Britse ponden tellen mee op de PDC Challenge tour order of merit.

Dit circuit is toegankelijk voor spelers die hebben deelgenomen aan de Q-School, maar er niet in zijn geslaagd om een Tour Card te winnen. 

Het behaalde prijzengeld per toernooi is de basis voor de Challenge Tour-ranking. (Challenge Tour Order of Merit) Aan het einde van het seizoen krijgen de nummers één en twee van de ranking een uitnodiging om deel te nemen aan het PDC World Darts Championship en ontvangen zij een Tour Card voor de daaropvolgende twee seizoenen.

Bovendien maken spelers die bovenin de ranking staan kans als reserve speler deel te nemen aan de PDC Pro Tour Players Championship. Zodra een PDC Tour Card-houder zich niet inschrijft of terug moet trekken zal de hoogste geplaatste van de Challenge tour ranking worden opgeroepen.

Kortom, de PDC Challenge Tour biedt een uitstekende kans voor talentvolle dartspelers om hun vaardigheden te verbeteren en zich te kwalificeren voor het professionele circuit.

PDC Challenge tour Nieuws