PDC Nordic/Baltic Order of Merit: De Graaf vierde, Dekker vijfde PDC
PDC

PDC Nordic/Baltic Order of Merit: De Graaf vierde, Dekker vijfde

PDC Nordic/Baltic Order of Merit: De Graaf vierde, Dekker vijfde

Afgelopen weekend stonden er naast PDC Nordic/Baltic Tour kwalificatietoernooien voor de Euro Tours ook twee PDC Nordic/Baltic Tours. De speler die aan het eind van het jaar het hoogst staat op de PDC Nordic/Baltic ranking mag zich melden op het PDC WK.

In principe mogen alle spelers uit Scandinavië en de Baltische Staten meedoen aan de PDC Nordic/Baltic Tour. Vanwege een nieuwe regel van de PDC zijn echter spelers die langer dan twee jaar hun PDC-tourkaart hebben of zich in de top 64 van de PDC gevestigd hebben uitgesloten van deelname. Zodoende mogen Madars Razma en Darius Labanauskas dit jaar niet meedoen. De Deen Vladimir Andersen, die in het tweede jaar van zijn PDC-tourkaart zit, mag meedoen zolang hij niet in de top 64 van de PDC komt. Andersen is als PDC-tourkaarthouder echter wel uitgesloten van de kwalificatietoernooien voor de European Tours, aangezien hij kan spelen op het kwalificatietoernooi voor PDC-tourkaarthouders.

De ervaren Fin Marko Kantele won op zaterdag PDC Nordic/Baltic Tour 1, nadat hij in de halve finale Cor Dekker versloeg moest in de finale Jeffrey de Graaf eraan geloven. Zondag wist Mindaugas Barauskas uit Litouwen mede door overwinningen op Jeffrey de Graaf bij de laatste 16 en Cor Dekker in de halve finale PDC Nordic/Baltic Tour 2 te winnen.

Marko Kantele gaat met 1325 punten aan kop. Voormalig PDC-tourkaarthouder Jeffrey de Graaf, die naar Zweden is geëmigreerd en inmiddels ook de Zweedse nationaliteit heeft en daardoor speelgerechtigd is op de PDC Nordic/Baltic Tour, vindt zichzelf terug op plaats vier met 725 punten. Cor Dekker staat na zijn twee halve finales met 600 punten vijfde.

PDC Nordic/Baltic Order of Merit per 20 februari

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws