PDC European Q-School Finalefase: Koltsov pakt laatste dagzege, 2 NL-ers vergezellen Nentjes PDC
PDC

PDC European Q-School Finalefase: Koltsov pakt laatste dagzege, 2 NL-ers vergezellen Nentjes

PDC European Q-School Finalefase: Koltsov pakt laatste dagzege, 2 NL-ers vergezellen Nentjes

Woensdag werd verder gegaan met de Finalefase van PDC Q-School. Vanaf zondag t/m woensdag lag er iedere dag voor iedere dagwinnaar, dus een in Niedernhausen en een in Milton Keynes, een PDC-tourkaart klaar. In Duitsland gingen de eerste drie PDC-tourkaarten naar Geert de Vos, Geert Nentjes en de Duitser Florian Hempel, terwijl in Engeland Kirk Shepherd, Jason Heaver en Jake Jones de dagzeges met bijbehorende PDC-tourkaart pakten. De overige 21 PDC-tourkaarten worden verdeeld op basis van aanmeldingen per Q-School. Zodoende zal na woensdag ook de top 8 van de PDC European Q-School Final Stage Order of Merit en de top 13 van de PDC UK Q-School Final Stage Order of Merit een PDC-tourkaart behalen. Jack Main, Martin Lukeman en Lewis Williams zijn al zeker van een plek in de top 13 van de PDC UK Q-School Final Stage Order of Merit. Hierbij begon iedereen op 0. Hiervoor krijg je een punt per overwinning vanaf de laatste 64 dus: laatste 32 = 1 punt, laatste 16 = 2 punten, kwartfinale = 3 punten, halve finalist = 4 punten, runner-up = 5 punten. .

Uitslagen PDC UK Q-School Finalefase dag 4
Live PDC UK Q-School Final Stage Order of Merit

Boris Koltsov ging er met de dagzege vandoor. De Rus won van ondere andere Michael Rasztovits, Michael Unterbuchner, Adam Gawlas en Niels Zonneveld. Niels pakte door zijn finaleplaats de tweede plek op de Order of Merit. Niels zette achtereenvolgens Thomas Junghans, Ronny Huybrechts, Christian Jentschke, Patrick Bulen, Raymond van Barneveld en Robert Marijanovic opzij. Op de eerste drie dagen haalde Niels achtereenvolgens de laatste 32 en tweemaal de laatste 16, wat hem op een totaal van 10 punten bracht en moest enkel Schindler, op legsaldo, boven zich dulden.

Martin Schindler pakte de koppositie op de Order of Merit. Schindler verloor bij de laatste 16, wat hem op een totaal van 10 punten bracht. In zijn laatste 16 partij noteerde hij de derde 9-darter van PDC Q-School 2021. Wel is The Wall de eerste die dit in Niedernhausen deed, nadat de Portugees José Marquês en de Ier Shane McGuirk deden dit in Milton Keynes. Schindler kwam door de 9-darter terug tot 1-2, maar moest met 6-4 zijn meerdere erkennen in Raymond van Barneveld.

Raymond van Barneveld is als derde geëindigd op de PDC European Q-School Order of Merit. De Hagenees herpakte zich van een mindere dag door de kwartfinale te halen, wat na zijn plek bij de laatste 16 en halve finale eerder deze week goed was voor een totaal van 9 punten.

Ook Zoran Lerchbacher, Adam Gawlas, Michael Unterbuchner, John Michael en Robert Marijanovic pakten een PDC-tourkaart. Lerchbacher begon erg sterk aan de Finalefase van PDC Q-School door respectievelijk een kwartfinale en halve finale te halen. Dit samen met een plek bij de laatste 32 op dag drie was genoeg voor de Oostenrijker om een PDC-tourkaart te pakken en dus voor de derde keer na 2014-2015 en 2018-2019 de volledige PDC Pro Tour af te kunnen lopen.
De jonge Tsjech Adam Gawlas, die al de finale haalde van het PDC WK jeugd 2019, liet bij vlagen zijn talent zien. Zo plaatste hij zich direct op de eerste dag van Q-School bij de laatste 4 wat hem een plek in de Finalefase opleverde. Hier wist hij op zondag de laatste 16 te halen, gevolgd door een plek bij de laatste 32 op dinsdag en sloot Q-School af met een halve finale, waardoor hij zijn landgenoot Karel Sedlacek, die vorig jaar door Q-School kwam, kan vergezellen op de PDC Pro Tour.
Michael Unterbuchner wist op de eerste twee dagen van de Finalefase de laatste 16 te halen. De halve finalist van het BDO WK 2018 & 2019 deed het woensdag met een kwartfinale nog een stapje beter, waardoor hij zich op mag gaan maken voor zijn eerste jaar op de PDC Pro Tour, nadat hij in 2018 al wist door te dringen tot de kwartfinale van de Grand Slam of Darts.
De Griek John Michael wist op de tweede dag de laatste 16 te halen en stootte dinsdag door naar de halve finale. Dit zorgt ervoor dat ook John Michael voor de derde keer een PDC-tourkaart bemachtigde. Hij had in 2016 en 2017 voor het eerst een PDC-tourkaart, na een jaartje zonder, pakte hij er weer een in 2019 die hij na het afgelopen PDC WK verloor waardoor hij terug moest naar PDC Q-School.
De Duitser Robert Marijanovic, die in 2013 Kroatië vertegenwoordigde op de PDC World Cup of Darts, is na een jaartje afwezigheid ook weer terug op de PDC Pro Tour. Marijanovic begon de PDC Q-School met een plek bij de laatste 16 na twee mindere dagen zag het er somber uit voor hem, maar doordat hij woensdag de kwartfinale haalde, kwam hij op 6 punten en pakte hij op legsaldo een plek in de top 8.

PDC European Q-School Finalefase dag 4
Laatste 16
Rowby John Rodriguez (106.1) - Kenny Neyens 6-1
Adam Gawlas - Owen Roelofs 6-3
Boris Koltsov - Michael Rasztovits 6-4
Michael Unterbuchner - Stefan Nilles 6-3
Niels Zonneveld - Patrick Bulen 6-2
Raymond van Barneveld (100.1) - Martin Schindler (103.3) 6-4
Robert Marijanovic - Lukas Wenig 6-5
Rusty Jake Rodriguez - Christian Kist 6-5

Kwartfinale
Adam Gawlas - Rowby John Rodriguez 6-2
Boris Koltsov - Michael Unterbuchner 6-5
Niels Zonneveld - Raymond van Barneveld 6-5
Robert Marijanovic - Rusty Jake Rodriguez 6-3

Halve finale
Boris Koltsov - Adam Gawlas 6-2
Niels Zonneveld - Robert Marijanovic 6-4

Finale
Boris Koltsov (81.3) - Niels Zonneveld (83.5) 6-4
Niels komt via een 85-finish terug tot 2-2. Koltsov maakt er 4-2 van door 82 uit te gooien. Niels weet nog 89 en 81 te finishen, maar moet toekijken hoe Koltsov met 6-4 de dagzege naar zich toetrekt.

Alle uitslagen PDC European Q-School Finalefase dag 4
PDC European Q-School Final Stage Order of Merit

PDC European Q-School tourkaartwinnaars
Dag 1: Geert de Vos
Dag 2: Geert Nentjes
Dag 3: Florian Hempel
Dag 4: Boris Koltsov
Top 8 Order of Merit: Niels Zonneveld, Martin Schindler, Raymond van Barneveld, Zoran Lerchbacher, Adam Gawlas, Michael Unterbuchner, John Michael, Robert Marijanovic

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws