PDC Q-School Finalefase: wat moeten de spelers doen om een PDC-tourkaart te pakken? PDC
PDC

PDC Q-School Finalefase: wat moeten de spelers doen om een PDC-tourkaart te pakken?

PDC Q-School Finalefase: wat moeten de spelers doen om een PDC-tourkaart te pakken?

Woensdag is het alweer tijd voor de laatste dag van PDC Q-School. Zodoende worden de laatste 23 beschikbare PDC-tourkaarten verdeeld. Dit leek ons een mooi moment om per PDC Q-School te kijken wat er nodig is om een PDC-tourkaart te pakken.

European Q-School
Woensdag zal de dagwinnaar een PDC-tourkaart pakken. Daarnaast zal de top 8 van de PDC European Q-School Final Stage Order of Merit ook een PDC-tourkaart krijgen. Het heeft er alle schijn van dat zeven punten genoeg is om een plek in deze felbegeerde top 8 te pakken, wellicht is zelfs zes punten genoeg. In dit artikel gaan wij ervan uit dat de grens op zeven punten ligt.

Martin Schindler en Zoran Lerchbacher gaan aan kop met 8 punten, terwijl ook de Rus Boris Koltsov met 7 punten zeker lijkt van een PDC-tourkaart.

Raymond van Barneveld en John Michael staan op 6 punten en voor hen zal het halen van de laatste 32 waarschijnlijk volstaan, indien zij eerder verliezen zijn zij afhankelijk van de andere resultaten.

De finalist van dinsdag Luc Peters, Niels Zonneveld en de halve finalist van zondag staan alledrie op 5 punten en virtueel in de top 8. Als zij het in eigen hand willen houden, zullen ze de laatste 16 moeten halen, bij een plek in de laatste 32 zullen ze afhankelijk zijn van de andere resultaten en bij een eerdere nederlaag lijken ze naast een PDC-tourkaart te grijpen.

Kevin Doets, Gino Vos, Richard Veenstra, Davy Proosten, Mario Vandenbogaerde en Ryan de Vreede zijn de Nederlanders en Belgen die op 4 punten staan. Zij hebben dus een kwartfinale nodig om verzekerd te zijn van een PDC-tourkaart, terwijl ze bij een nederlaag in de laatste 16 in de wachtkamer plaats zullen moeten nemen. Een minder resultaat betekent geen PDC-tourkaart.

Benito van de Pas, Wesley Plaisier, Patrick van den Boogaard en Vincent van der Meer staan na drie dagen op 3 punten. Als zij een halve finale halen zou dit genoeg moeten zijn, terwijl een kwartfinale kan volstaan afhankelijk van de andere resultaten. Als ze voor de kwartfinale sneuvelen pakken ze geen PDC-tourkaart.

Jeroen Mioch, Maikel Venema, Kevin Blomme en Jan Dekker hebben allemaal 2 punten verzameld. Zij hebben dus een finale nodig om het in eigen hand te houden, terwijl ze bij een halve finale afhankelijk zijn van de andere resultaten. Een minder resultaat betekent geen PDC-tourkaart.

Christian Kist, Robbie Knops, Davyd Venken, Rients Visser, Jandirk de Groot, Moreno Blom, Sergio Krassen, Danny van Trijp, Brian Raman, Maikel Verberk hebben tot nu toe allemaal eenmaal de laatste 32 gehaald en dus 1 punt verzameld. Voor hen kan een finale volstaan, maar dan zullen ze moeten hopen dat 6 punten voor hen volstaat.

De overige Nederlanders en Belgen hebben sowieso een dagzege nodig om nog een PDC-tourkaart te kunnen pakken.

Via deze live Order of Merit kan de situatie live gevolgd worden, zodat je kunt zien hoe je favorieten op EU Q-School er voor staan.

UK Q-School
Woensdag zal de dagwinnaar een PDC-tourkaart pakken. Daarnaast zal de top 13 van de PDC UK Q-School Final Stage Order of Merit ook een PDC-tourkaart krijgen. Het heeft er alle schijn van dat zes punten genoeg is om een plek in deze felbegeerde top 13 te pakken, wellicht is zelfs vijf punten genoeg. In dit artikel gaan wij ervan uit dat de grens op zes punten ligt.

Jack Main, Martin Lukeman en Lewis Williams zijn al niet meer uit de top 13 te verdrijven en dus zeker van een PDC-tourkaart. De Schot Alan Soutar lijkt een PDC-tourkaart gezien zijn 7 behaalde punten ook niet meer te kunnen ontgaan. Joe Murnan en Australier Gordon Mathers lijken zich met 6 punten ook in veilige haven te bevinden.

Eddie Lovely, John Brown, Gavin Carlin, Chas Barstow, Martin Thomas, Jon Worsley en Andrew Gilding staan met 5 punten virtueel in de felbegeerde top 13. Voor hen zou een plek bij de laatste 32 waarschijnlijk volstaan om een PDC-tourkaart te bemachtigen.

Brett Claydon, Sean Fisher, Robert Thornton en Andy Jenkins zijn de spelers met 4 punten. Zij zouden zich veilig spelen als zij de laatste 16 halen, terwijl ze bij een laatste 32 in de wachtkamer plaats zullen moeten nemen. Een eerdere nederlaag zal hen geen PDC-tourkaart opleveren.

Lee Evans, Mike Warburton, Jim McEwan, Adam Mould, Chris Quantock, Jason Hogg en Martin Heneghan hebben na drie dagen 3 punten verzameld. Bij een kwartfinale houden zij het dus in eigen hand, terwijl ze bij een nederlaag in de laatste 16 afhankelijk zijn van anderen. Bij een minder resultaat pakken ze geen PDC-tourkaart.

Jason Askew, Kevin McDine, Scott Williams, José Marquês (de Portugees die op dag 4 van de PDC Q-School een 9-darter gooide), Kevin Burness, Peter Hudson, Joe Davis (finalist op het PDC WK jeugd 2020) behoren tot de spelers met 2 punten. Als zij woensdag doordringen tot de halve finale zou dit voor hen genoeg moeten zijn, terwijl ze bij een kwartfinale af zullen moeten wachten. Als ze niet voorbij de laatste 16 komen pakken ze geen PDC-tourkaart.

De Schot Darren Beveridge, Scott Mitchell, Adam Smith-Neale, het Engelse talent Jarred Cole, Simon Stevenson, de Ier Shane McGuirk (die afgelopen maandag een 9-darter gooide op PDC Q-School), Carl Wilkinson, Kevin Painter, de Ierse BDO World Master 2019 John O'Shea, Jim Williams, Reece Robinson, Ryan Hogarth (finalist op het Dutch Open 2019) staan allemaal op 1 punt. Zij hebben dus een finaleplek nodig om het in eigen hand te houden, terwijl een halve finaleplaats genoeg kan zijn voor hen.

De andere spelers, waaronder Fallon Sherrock, Amerikaan Daniel Baggish, Nieuw-Zeelander Haupai Puha, Australiër James Bailey, Jamie Lewis, Alan Norris, Barrie Bates, Ryan Harrington (de zoon van Rod Harrington, red.), Mark Dudbridge, Matthew Dennant, Arron Monk, Darren Johnson, Robert Owen, Scott Taylor, Richie Burnett, Matt Clark, Richard North, David Pallett, Scott Baker, Conan Whitehead en het Schotse talent Nathan Girvan zijn allemaal nog puntloos en zullen dus in ieder geval de finale moeten halen. Bij een dagzege zijn ze uiteraard zeker, terwijl ze afhankelijk zijn van de andere resultaten of een finale verliezen volstaat.

Via deze live Order of Merit kan de situatie live gevolgd worden, zodat je kunt zien hoe je favorieten op UK Q-School er voor staan.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws