PDC WCoD dag 3 avond Van Gerwen en Van Barneveld winnen sterk PDC
PDC

PDC WCoD dag 3 avond Van Gerwen en Van Barneveld winnen sterk

PDC WCoD dag 3 avond Van Gerwen en Van Barneveld winnen sterk

De World Cup of Darts ging verder met ronde twee. Waar in de eerste ronde de focus nog lag op koppelpartijen spelen we nu grotendeels single partijen. In de avondsessie wisten team Schotland, Australië, Engeland en Nederland te winnen voor een plek bij de laatste acht.

Alleen team Australië met Simon Whitlock en Kyle Anderson kwamen tot 1-1 waardoor een koppel wedstrijd de beslissing moest brengen.

Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld komen in de laatste wedstrijd in actie tegen de Philippines die spelen met Lourence Ilagan & Gilbert Ulang. In een sneltrein vaart weten de Nederlanders twee punten te pakken om door te mogen naar de laatste acht in Frankfurt waar ze uitkomen tegen team Australië.

Onderaan dit artikel de kwartfinales van de PDC World Cup of Darts.

- Norway 2-0Gary Anderson (88.74) v Cor Dekker (80.33) 4-3De Nederlander Cor Dekker uit Bovenkarspel verhuisde naar Noorwegen en wist het de wereldkampioen erg lastig te maken. De Nederlandse Noor mist een matchdart in de zesde leg. Gary Anderson kan profiteren en ziet Dekker ook in de zevende leg als eerste richting een finish gaan. Met Dekker op 70 laat de Schot zien waarom hij wereldkampioen is door 160- te finishen voor de overwinning. In de eerste leg wist Dekker ook in het hoofd van Anderson te kruipen, hij stond op 8 en dacht dubbel 8 over te hebben. In de herkansing wist de Nederlandse Noor alsnog de openingsleg te pakken.

PDC WCoD dag 3 avond Van Gerwen en Van Barneveld winnen sterk

Robert Thornton (85) - Robert Wagner (78.07) 4-1
Het is Robert Wagner niet gelukt om er een koppel wedstrijd uit te slepen. De Noor Wagner wist slecht een leg van de Schot af te snoepen waardoor het Noorse team huiswaarts kan. De Schotten nemen het op tegen de gebroeders Huybrechts in de kwartfinale.

Australia v Denmark 2-1
Simon Whitlock (89.73) - Daniel Jensen (73.72) 4-3
Het ging niet eenvoudig voor Whitlock die pas in de zevende leg de beslissing kon brengen. Whitlock maakt de wedstrijd wel mooi af met een 101- finish waardoor Per Laursen onder druk komt. Hij moet Kyle Anderson verslaan om in de race te blijven. De ontmoeting Jensen v Whitlock was geen hoogstaande wedstrijd, met name Whitlock was erg wisselvallig.

Kyle Anderson (84.36) - Per Laursen (82.72) 2-4
Een wedstrijd waarin vijf breaks vielen. Net als zijn collega Whitlock was Kyle Anderson verre van constant. Beide mannen hadden naast wisselvallig spel ook veel last van het missen op de dubbel. De verwachting was hoog voor team Australië maar er komt een koppel wedstrijd om de hoek kijken om in het toernooi te blijven.

Denmark (72.4) v Australia (93.94) 0-4
Whitlock weet als eerste een dubbel te vinden waardoor team Australia kan breaken en 0-1 voor komt. Het lukt de Ozzies ook om 0-2 te maken waarmee het doek langzaam valt voor de Denen. Met een 76- finish maakt Whitlock 0-3 terwijl de Denen nog op 183 staan. Als kers op de taart laat Whitlock zien dat Australië naar de kwartfinale mag met een 104- finish maakt hij 0-4

England v China 2-0
Yuanjun Liu (72.13 ) - Phil Taylor (81.24) 0-4
The Power begint wat onwennig aan het duel met de Chinees. Liu gooit prima scores maar is niet sterk op de dubbel, Taylor op cruise-control naar een 0-4 overwinning voor het eerste punt.

Wenge Xie (73.5) - Adrian Lewis (89.73) 0-4
Mooi om de beleving te zien van de Chinezen, Xie breekt het podium af als hij een 171 score gooit terwijl hij de leg verliest. Xie weet geen leg te pakken tegen Lewis die met 0-4 het tweede punt voor team England binnen weet te halen.

Netherlands v Philippines 2-0
Michael van Gerwen (96.99 ) - Gilbert Ulang (84.4) 4-2
Met een 15- darter en een 83- finish komt Ulang 0-1 voor. MvG loopt weg naar 1-2 waarna de Nederlander 36 niet weet af te maken waardoor de Filipijn 2-2 kan maken. Mighty Mike maakt 3-2 door zijn eigen leg te behouden. Van Gerwen baalt als hij 170- wil finishen maar de tweede pijl in de triple 5 belandt. Ulang krijgt een kansje vanaf 161 maar MvG weet de dubbel zes te vinden voor een 4-2 overwinning en het eerste punt voor Nederland.

Raymond van Barneveld (101.75) - Alex Tagarao (87.49) 4-2
Ook Alex Tagarao begint evenals zijn collega met een 15- darter waarmee hij 1-0 voor komt in het duel met de Hagenaar. Barney weet met onder andere een 116- finish 1-2 voor te komen. Met 100 punten per beurt loopt Van Barneveld uit naar 3-1 waarna hij twee matchdarts mist. Tagarao kijkt nog een keertje omhoog voor hij dubbel 10 weet te landen voor 3-2. Het tweede punt weet Barney binnen te halen met een tops finish.

De kwartfinales:
England (1) v Austria (8)
Canada v Northern Ireland (4)
Scotland (2) v Belgium (7)
Australia (6) v Netherlands (3

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws