PDC WK darts: El Matador Jelle Klaasen legt het af PDC
PDC

PDC WK darts: El Matador Jelle Klaasen legt het af

PDC WK darts: El Matador Jelle Klaasen legt het af

El Matador is de tweede Masterdarts speler die in actie komt. Klaasen neemt het op tegen Steve Brown. The Bomber gooit zijn derde WK, de 29 jarige Brown uit Bristol, Engeland neemt het op tegen de 26 jarige Klaasen uit Hengelo.

Jelle Klaasen - Steve Brown 1-3 (1-3) (3-1)(0-3)(1-3)

The Bomber breakt onze Nederlander direct in de eerste leg waarna hij via 51 ook zijn eigen leg weet te behouden. In de derde 'Klaasen leg' weet El Matador goed te scoren waarmee hij tijd koopt op de dubbel die er uiteindelijk na enkele missers in gaat. (1-2) Met Klaasen op 80 weet Brown dubbel 10 te raken en de eerste set van Klaasen af te pakken. In 2006 wist Jelle Klaasen Nederland op zijn kop te zetten door in de Lakeside finale te winnen van Raymond van Barneveld. In Januari 2007 besloot El Matador samen met vd Voort en van Gerwen de overstap te maken naar de PDC. Momenteel bezet Klaasen nummer 26 van de order of merit. Na de pauze noteert Klaasen zijn eerste maximale in de eerste leg van de tweede set. Met een 111 finish weet 'snelle Jelle' Brown zijn leg af te snoepen. Ook in de tweede leg weet de Nederlander een maximale te noteren waarna hij met een pijl tops raakt en 2-0 voor komt. Steve Brown gooit 5 perfecte darts waarna hij via dubbel 10 de achterstand weet terug te dringen naar 2-1. Jelle Klaasen speelt een goeie leg en weet met Brown op 24 via dubbel 16 de set naar zich toe te trekken.

Steve Brown breakt Klaasen met een finish van 93 met twee pijlen in de eerste leg van de derde set. Het is voor Klaasen het vierde PDC WK, in 2008 en 2010 verloor El Matador in de eerste ronde. (vd Voort/2008 en B Bates/2010) Heel makkelijk gaat ook de tweede leg naar de Engelsman, in de derde leg staat Klaasen weer als een matador aan het bord. Klaasen mist twee pijlen op tops waarna Brown via dubbel 4 de derde set pakt. De Nederlander speelt wisselvallig, hele goeie legs worden afgewisseld met mindere legs waardoor Steve Brown iedere leg meer vertrouwen krijgt.

De vierde set word zeer sterk begonnen door de Engelsman, met Klaasen nog op 130 gaat dubbel 10 erin en kijkt Klaasen wederom aan tegen een 1-0 achterstand. Brown mist 116 waarna de Nederlander wel de dubbel weet te raken en zijn eigen leg weet te behouden. In de derde leg weten beide heren de triple maar niet te vinden. Deze matige leg gaat naar de man welke de leg is begonnen Steve Brown (dubbel één) die maar een leg verwijderd is van de tweede ronde.(1-2) Met twee pijlen gooit de Engelsman 56 uit nadat Klaasen 88 mist op bull om in de wedstrijd te blijven.

Na Scholten, Stompe, van Gerwen is Jelle Klaasen de vierde Nederlander die terug mag naar het vaste land. Later vanavond mag Masterdarts collega vd Voort de eer van Oranje hoog houden. Morgen komt ook The Man aan de oche, Raymond van Barneveld neemt het op tegen Steve Hine.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws