PDC WK derde ronde: Scott Williams wint clash van Schindler, Chisnall ruim langs Clemens en De Graaf strijdend ten onder PDC
PDC

In het Alexandra Palace te Londen, Engeland werd vanmiddag de derde ronde van het PDC WK afgetrapt. Twee Duitsers verschenen aan de oche en de Nederlander Jeffrey de Graaf, die gooit onder de Zweedse vlag, kruisde de degens met voormalig wereldkampioen Rob Cross.

Scott Williams (94.36) 4-3 (95.15) Martin Schindler (1-3; 0-3; 3-0; 3-2; 0-3; 3-1; 4-2)

Schindler kwam sterk uit de startblokken en won de eerste set, die door Williams begonnen was, met 3-1. Set twee ging ook overtuigend - nu met 3-0 in legs - naar de Duitser. Hoewel een gemakkelijke overwinning voor Schindler in de maak leek, vocht Williams zich terug tot 2-1 in sets. In de vierde set liet Schindler wat steekjes vallen, waardoor Williams met wat geluk de stand gelijktrok. Na de break liet Schindler zien niet geraakt te zijn door de comeback van Williams: hij startte met 180 en brak Williams tweemaal deze set, waaronder met een 161-finish. Toch was het Williams die Schindler weer brak in de derde leg van de zesde set, waardoor 3-3 in sets op het scorebord kwam. De laatste en beslissende set werd begonnen door de Engelsman, die meteen zijn eigen leg verloor. De Duitser presteerde vervolgens hetzelfde, waardoor het initiatief weer bij Scott Williams lag. Beide heren wonnen vervolgens hun eigen leg, waarna Williams met 3-2 voorkwam in de laatste set. Met een 180 score vanaf 216 zette Williams zichzelf vervolgens in de zwakke eigen leg van Schindler op dubbel 18, die hij in één keer raakte. Zo mag Scott Williams zich voor het eerst in zijn carrière mag opmaken voor de achtste finale van het PDC WK, waarin hij Damon Heta of Nederlander Berry van Peer treft.

Dave Chisnall (95.49) 4 - 1 (96.16) Gabriel Clemens (3-1; 3-0 3-1; 1-3; 3-2)

De volgende partij bracht wederom een Engelsman tegenover een Duitser. Clemens gaf zijn eerste set ietwat knullig weg door in de derde leg een handvol dubbels te missen, waardoor Chisnall kon breaken en de set met 3-1 in legs won. De tweede set was met 3-0 in legs eveneens een prooi voor Chisnall, die goed finishte. Set drie had min of meer hetzelfde verhaal: Clemens miste wederom veel dubbels en Chisnall greep de kansen die hij kreeg. Scorend deden beide heren de gehele wedstrijd niet veel voor elkaar onder. Clemens vocht zich vervolgens terug naar 3-1. Finishend liep het stukken beter bij de Duitser, terwijl Chisnall in de vierde set slechts één uit zes op de dubbels was. Set vijf werd begonnen door Clemens, die ongetwijfeld al fantaseerde over het complementeren van een comeback. Echter, de Duitser kwam bedrogen uit en liet Chisnall meteen de eerste leg van hem afsnoepen. Chisnall miste vervolgens een matchdart op dubbel 19, waarna Clemens met een knappe 72-finish het initiatief weer terugpakte. De laatste leg van de vijfde set werd begonnen door Clemens, maar gewonnen door Chisnall: 4-1 in sets.

Rob Cross (101.32) 4-2 (91.95) Jeffrey de Graaf (3-2; 3-0; 2-3; 3-2; 2-3; 3-1)

Één van de verrassingen dit WK, Jeffrey de Graaf, nam het tot slot op tegen de wereldkampioen van 2018, Rob Cross. Helaas voor De Graaf kon hij een break in de eerste leg geen passend vervolg geven. Een setdart op de bullseye ging mis, waarna Cross met 3-2 de eerste set pakte. De volgende set ging vrij kansloos met 3-0 naar Cross. De Graaf herstelde zich vervolgens knap door met 3-2 de derde set binnen te halen. In de vierde set kwam De Graaf met 2-1 in legs op voorsprong. Cross redde het vege lijf vervolgens met een 84-finish op bullseye. De beslissende leg van set vier werd begonnen door De Graaf, die niet genoeg bleek te hebben aan vijf beurten. Cross profiteerde en kwam zo op een voorsprong van 3-1 in sets. Zo als we De Graaf kennen dit WK, gaf hij de positieve houding niet zomaar op. In de vijfde set moest hij Cross breaken, wat hij in de derde leg deed. De volgende leg was ook een prooi voor De Graaf, waarmee hij de set van Cross afpakte en zo op 3-2 kwam. Helaas voor ons Nederlanders voltrok zich in de zesde set een zelfde scenario: Cross plaatste in de derde leg een break en won vervolgens zijn eigen leg. Zo eindigde het sprookje van Jeffrey de Graaf, die strijdend ten onder ging in een wedstrijd met uiteindelijk 18 180's, in de derde ronde.