PDC WK finale: Adrian Lewis wint en is tweevoudig wereldkampioen PDC
PDC

PDC WK finale: Adrian Lewis wint en is tweevoudig wereldkampioen

PDC WK finale: Adrian Lewis wint en is tweevoudig wereldkampioen

Adrian Lewis gaat voortaan door het leven als tweevoudig wereldkampioen. Hij wist zijn titel te prolongeren door in de finale Andy Hamilton met 7-3 in sets te verslaan. In de derde set van de partij miste nog een 9-darter op dubbel 12. Vorig jaar slaagde Adrian Lewis er wel in om de perfecte leg te gooien in de finale van het PDC WK. Hij stond toen tegenover Gary Anderson in de eindstrijd.

De 9-darter die hij toen gooide was toen nog 25.000 pond waard terwijl een perfecte leg vandaag de dag 'slechts' 10.000 pond zou opleveren.

Andy Hamilton (ENG, 17) - Adrian Lewis (ENG, 2) 3-7 (2-3, 3-1, 1-3, 3-1, 2-3, 1-3, 3-0, 1-3, 2-3, 2-3)

Vroeg in de partij heeft Adrian Lewis het publiek niet mee en wordt hij belaagd door boe-geroep op de momenten dat hij aan het bord staat. Hij probeert het respect af te dwingen door zijn pijlen te laten spreken wat resulteert in een 122-finish waarmee de eerste set wordt gepakt. Lang kan hij echter niet genieten van zijn voorsprong want in de tweede set breekt The Hammer hem terug en maakt er 1-1 van.

In de daaropvolgende derde set is het Lewis die zijn stunt van vorig jaar bijna weet te herhalen maar de dubbel 12 voorkomt dat hij naast de prolongatie van zijn titel ook voor de tweede keer op rij een perfecte leg gooit in de finale van het PDC wereldkampioenschap. De leg zou uiteindelijk in 11 darts worden gepakt en met het inleveren van slechts één leg in deze set loopt hij uit naar 2-1 in sets waarna Hamilton doormiddel van o.a. een 147-finish en een 105-finish er ook weer 2-2 van maakt.

Het sterke finishwerk van The Hammer wordt voortgezet in de vijfde set waarin hij ook tekent voor een 104-finish maar ook Lewis laat van zich spreken finishes van boven de 100. Met een 112-finish trekt hij de set met 3-2 naar zich toe waarna hij ook de zesde set weet te pakken en voor het eerst een gat weet te slaan met een verschil van twee sets.

Hamilton weet dit gat vervolgens enigzins te dichten door met 3-0 de zevende set te pakken maar wanneer de achtste set weer met 3-1 naar Lewis gaat is hij nog slechts twee sets verwijderd van zijn tweede titel. The Hammer speelt daarna ijzersterk in een set die hij niet mag afgeven en het had er alle schijn van dat hij die set ook binnen zou halen maar de bull's eye liet hem in de steek en Adrian Lewis sloeg toe vanaf 118.

Dit bleek de doodsteek voor Andy Hamilton die de achterstand van 3-6 in sets niet meer kon goedmaken. In de tiende set van de partij liepen beide heren uit naar 2-2 en hierbij kreeg Hamilton vanaf 125 nog één dart om in de partij te blijven maar de dubbel 20 vond geen doel. Hierop maakte Adrian Lewis het af en won hij de finale met 7-3 waarmee hij succesvol zijn titel heeft verdedigd.

Foto: Lawrence Lustig
.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws