Phil Taylor verslaat in spektakelstuk Simon Whitlock PDC
PDC

Phil Taylor verslaat in spektakelstuk Simon Whitlock

Phil Taylor verslaat in spektakelstuk Simon Whitlock

Phil Taylor is erin geslaagd om zijn ongeslagen reeks voort te zetten door in een schitterend duel Simon Whitlock met 8-5 te verslaan. In de zesde leg van de wedstrijd leek `The Power` op weg naar een 9-darter maar hij miste de triple 19. Hij besloot de wedstrijd uiteindelijk met een strakke 125-finish. Raymond van Barneveld leed een 3-8 nederlaag tegen James Wade en ziet de play-offs daarmee onbereikbaar worden. Terry Jenkins maakt nog altijd kans op een plaats bij de beste vier door zijn 8-4 overwinning op Ronnie Baxter. Mervyn King boekte een 8-3 overwinning op Adrian Lewis die geen moment in de wedstrijd wist te komen.

Terry Jenkins - Ronnie Baxter 8-4
Terry Jenkins opende de wedstrijd sterk en wist de eerste leg met een mooie 119-finish binnen te halen. In de tweede en derde leg liet hij kansen liggen en zo zag hij Baxter met 1-2 langszij komen. In de vierde leg waren de rollen omgedraaid en liet `The Rocket` twee pijlen op dubbel 20 liggen waarna Jenkings profiteerde met een 103-finish en zo de stand weer gelijk trok. Vervolgens maakte hij geen fouten meer tot aan de pauze en kon hij met een 4-2 voorsprong gaan rusten. Na de pauze noteerde Jenkins zijn eerste 180-er en wist tevens deze leg naar zich toe te trekken. Ronnie Baxter deed zijn plicht en hield zijn daaropvolgende leg. In de negende leg van de wedstrijd gooide ook Baxter zijn eerste 180-er maar zag desondanks de leg naar `The Bull` gaan. Bij een tussenstand van 6-3 wist Baxter nog een leg af te pakken maar met een 76-finish en een 80-finish besloot Terry Jenkins de wedstrijd met 8-4. Met deze overwinning blijft Jenkins nog in de race voor de play-offs.

James Wade - Raymond van Barneveld 8-3
Raymond van Barneveld miste in de eerste leg een 132-finish op de bullseye maar wist vervolgens alsnog een break te forceren. James Wade herstelde zijn fout en pakte de tweede leg waarin hij overigens ook zijn eerste 180-er noteerde. De derde leg behield de Engelsman die daarmee op een 2-1 voorsprong kwam. In de derde leg liet van Barneveld zich van zijn beste kant zien en noteerde na een opening van 60 zijn eerste 180-er gevolgd door nog een 180-er. Met een 11-darter wist de Nederlander de stand terug te brengen naar 2-2. In de vijfde leg gooide James Wade een 120-finish waarna van Barneveld zijn derde 180-er gooide en de tussenstand voor de pauze terugbracht tot 3-3. Na de pauze opende James Wade met een 12-darter waarna hij ook de achtste leg van de wedstrijd naar zich toe trok. Bij een stand van 5-3 in het voordeel van `The Machine` miste van Barneveld een 101-finish op dubbel 20 en dit werd wederom afgestraft door Wade. In de tiende leg van de wedstrijd opende beide heren met een 180-er maar konden er geen gevolg aan geven. Wade miste een 128-finish maar wist de leg alsnog winnend af te sluiten om zo zijn eerste punt veilig te stellen. Raymond wist zich niet meer te herstellen en zag alle legs na de pauze naar zijn tegenstander gaan waardoor James Wade een belangrijke 8-3 overwinning boekte.

Adrian Lewis - Mervyn King 3-8
Lewis begon nog goed aan de partij en wist doormiddel van een 14-darter op 1-0 te komen. Hierna begon 'The King' aan een sterke reeks. Hij wist 68 te finishen om de stand weer gelijk te trekken waarna hij de leg starte met een maximum en 80 uit wist te gooien om zo de voorsprong te pakken. Met Lewis op grote achterstand wist King er ook 3-1 van te maken. Beide spelers kende in de leg erop 'Double Trouble'. Lewis kreeg nog de meeste kansen maar zag King er alsnog met de leg vandoor gaan. King ging hierna vrolijk door en wist door te stomen tot 7-1 en zo al minimaal één punt veilig te stellen. 'The Jackpot' wist door te blijven vechten nog twee legs terug te pakken maar kon niet meer voorkomen dat King hierna de wedstrijd op slot gooide en met de ruime cijfers van 8-3 won en twee punten wist te pakken.

Phil Taylor - Simon Whitlock 8-5
Beide heren wisten zeer sterk te openen waarbij Simon Whitlock in de eerste leg al de kans kreeg om een break te forceren met een 144-finish. Hij miste echter de dubbel 18, nadat hij was begonnen met twee keer de triple 18. `The Power` wist alsnog zijn leg te behouden en een 1-0 voorsprong te nemen. De tweede leg mocht Whitlock zelf aanleggen en hij behield zijn leg. Met een 64-finish maakte Phil Taylor 2-1, maar hij kon `The Wizard of Oz` maar niet van zich afschudden die weer op gelijke hoogte kwam. In de vijfde leg miste Taylor een 103-finish die werd afgestraft door de Australiër met een 70-finish waarmee hij de voorsprong nam. De 15-voudig wereldkampioen liet daarop van zich spreken door te openen met twee 180-ers waarna ook de zevende pijl doel trof op triple 20, maar met zijn achtste pijl op triple 19 ging het mis. Hij wist wel de break te forceren en de stand gelijk te trekken tot 3-3 voor de pauze. Na de pauze was het Phil Taylor die de voorsprong nam met 4-3, maar Whitlock liet hem niet ontsnappen en kwam onmiddelijk weer op 4-4. In de elfde leg van de wedstrijd miste Taylor een 161-finish op de bullseye maar mocht terugkomen om alsnog 25 te finishen met twee pijlen. Simon Whitlock pakte zijn leg met een mooie 94-finish via single bull, single 19 en bullseye en bracht de stand op 5-5. Vanaf dat moment was het Taylor die uiteindelijke Whitlock van zich af wist te schudden en met een 96-finish een 6-5 voorsprong nam. In de twaalfde leg van de wedstrijd miste Taylor een 102-finish waardoor Whitlock mocht aanleggen voor een 120-finish om alsnog zijn leg te behouden. Hij faalde echter en zag Taylor het eerste punt veilig stellen. Een comeback zat er voor de Australiër niet meer in want met een ongelooflijke 125-finish via bullseye, single bull en bullseye besloot Phil Taylor de schitterende wedstrijd met 8-5 en zet hij zijn ongeslagen reeks voort.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws